Ukrajina oznámila sestřelení všech 20 útočících ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila všech 20 dronů, kterými Rusko v noci na dnešek zaútočilo na řadě míst země. Uvedl to velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

Na odražení útoku se podle Oleščuka podílely ukrajinské stíhačky, rakety země-vzduch, prostředky elektronického boje i mobilní jednotky protivzdušné obrany. Na 20 dronů Šáhed bylo sestřeleno nad Mykolajivskou, Oděskou, Chersonskou, Dněpropetrovskou, Poltavskou, Vinnyckou a Lvovskou oblastí.

Podle Oleščuka vyslalo Rusko na Ukrajinu také čtyři protiletadlové řízené střely S-300. Neuvedl však, zda se je podařilo sestřelit či zda zasáhly nějaké cíle.

Informace nebylo možné nezávisle ověřit. Rusko, které před více než dvěma lety zahájilo invazi na Ukrajinu v plném rozsahu, podniká nyní noční dronové a raketové útoky prakticky denně. Také Ukrajina v posledních měsících zintenzivnila útoky svých dronů na cíle uvnitř Ruska.

ČTK

  Příspěvek ke globální stabilitě: pomoc Ukrajině je klíčovým faktorem, který brání tomu, aby Spojené státy ztratily status demokratické velmoci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com