Policie v souvislosti s korupční kauzou odvezla z radnice v Liberci bedny listin

Policie si v souvislosti s šetřením korupční kauzy v úterý odvezla z historické budovy radnice v Liberci bedny listin a dalších dat. Na radnici byli policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) po celý den, odjeli v úterý po 21:30. Vyplývá to z vyjádření primátora Liberce Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) pro ČTK. Bližší informace k případu zatím policie nesdělila, státní zastupitelství vyjádření zřejmě poskytne dnes odpoledne.

Podle Deníku N je ze spáchání trestných činů podezřelých osm lidí, podle informací ČTK i dalších médií je mezi prověřovanými osobami náměstek primátora Petr Židek (ODS) a jeden vedoucí odboru.

„Prohlídka probíhala ve dvou kancelářích na staré budově radnice a v kanceláři v Liebiegově vile na Jablonecké ulici. Ze soudních příkazů jsem se dočetl hned ráno, co je předmětem zájmu NCOZ a o jaké osoby se jedná. Současně jsem souhlasil s mlčenlivostí, aby nebyla narušena práce Policie ČR,“ uvedl v dnešním prohlášení primátor.

Šetření policie se týká zřejmě manipulace s veřejnými zakázkami, podle primátora ale zatím žádné opatření přijímat nebudou. „Máme ročně stovky zakázek skoro za miliardu korun. Čekáme na oficiální vyjádření policie nebo státního zastupitelství,“ dodal Zámečník. Policisté v úterý zasahovali také v budově S tower, kterou vlastní stavební firma Syner Group. Mluvčí Syneru Ondřej Paclt zásah policie sice potvrdil, v úterý k tomu ale nic bližšího nevěděl.

ČTK

  Izraelský premiér Netanjahu přiletí v říjnu do ČR na společné jednání vlád

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com