Na Ukrajině hoří Zámek Harryho Pottera. Ruský útok na Oděsu má nejméně čtyři oběti

Při pondělním ruském raketovém útoku na Oděsu byli zabiti nejméně čtyři lidé a dalších třicet bylo zraněno, uvedli místní představitelé. Šéf oblastní správy Oleh Kiper uvedl, že raketa zasáhla obytné budovy a civilní infrastrukturu. Terčem ruských bomb se stalo druhé největší ukrajinské město, Charkov na východě země, kde zranění utrpěla jedna žena, uvedl šéf oblastní správy Oleh Syněhubov na sociální síti Telegram.

„Nepřítel podnikl raketový útok na Oděsu. Podle předběžných informací bylo zraněno osm lidí. Poškozeny jsou obytné domy a civilní infrastruktura. Na místě pracují záchranné složky,“ uvedl nejprve šéf oblastní správy Oleh Kiper podle agentury Interfax-Ukrajina.

Později informoval o tom, že v důsledku ruského útoku zahynuli dva lidé a pes. Různě závažná zranění utrpělo osm lidí. Mezi nimi je také dvanáctiletý chlapec. „Lékaři poskytují raněným veškerou potřebnou pomoc,“ napsal Kiper a vyjádřil soustrast pozůstalým. Starosta Oděsy Hennadij Truchanov v pozdějším příspěvku na Telegramu uvedl, že počet obětí vzrostl na čtyři a počet zraněných na třicet. Při útoku zahynuly tři ženy a jeden muž.

Podle médií byl jedním ze zraněných Serhiy Kivalov, zdiskreditovaný proruský spojenec bývalého prezidenta Janukovyče, který žije ve velké a zdobené budově v Oděse známé jako Kivalovův hrad.

Oděský server Dumskaja uvedl, že ukrajinští obránci sestřelili nad přístavním městem ruskou raketu, přičemž dodal, že ve městě byly slyšet výbuchy a že po zásahu hoří Palác studentů, přezdívaný Zámek Harryho Pottera.

Serhij Bratčuk, náčelník veřejné rady při Oděské oblastní vojenské správě, uvedl, že Rusové zasáhli město balistickou raketou s kazetovou hlavicí.

Terčem ruských bomb se v pondělí stalo také druhé největší ukrajinské město, Charkov na východě země, kde zranění utrpěla jedna žena, uvedl šéf oblastní správy Oleh Syněhubov na sociální síti Telegram.

  Studie: Očkujte dva miliony Britů týdně, nebo přijde třetí vlna

V Chersonské oblasti ruské síly zaútočily také na vesnici Kizomys. Gubernátor oblasti Oleksandr Prokudin informoval o tom, že zabily 60letého muže. Muž údajně zemřel na těžká zranění při převozu do nemocnice. Cílem ruského útoku na vesnici byly podle něj obytné oblasti.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com