Dnes na pražském Výstavišti začíná čtyřdenní festival Svět knihy

Na Výstavišti v pražských Holešovicích dnes začíná čtyřdenní 29. ročník veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha. Účast přislíbily některé zahraniční literární hvězdy, například autor knihy Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne, komiksový autor Alexis Nolent nebo hvězda severské krimi Alex Ahndoril, známý tvorbou se svoji manželkou pod pseudonymem Lars Kepler. Čestným hostem 29. ročníku je projekt Das Buch – německojazyčná literatura, program také nabídne připomínky 100. výročí úmrtí Franze Kafky. Celý program je dostupný na webových stránkách festivalu.

Svět knihy Praha letos poprvé překoná hranici 800 hostů. Vzrostl i počet zastoupených zemí, oproti loňským 30 letos do Prahy zavítají hosté ze 40 zemí.

Areál se návštěvníkům otevře každý den v 09:30, bude otevřený do 19:00, v neděli do 16:00. Jednodenní vstupné vyjde na 150 korun, čtyřdenní vstupenka pak na 350 korun.

Na festival Svět knihy Praha 2024 měla původně přijet i ruská spisovatelka Ljudmila Ulická z německého exilu, své vystoupení na festivalu však zrušila. Na veletrh do Česka měla přijet už v roce 2022, tehdy jí příjezd znemožnil status žadatele o politický azyl v Německu.

Svět knihy Praha provází citát Franze Kafky „Kniha musí být sekerou na zamrzlé moře v nás“, program nabídne besedy o Kafkově tvorbě i inspiracích, které z ní čerpají. O hudební zážitek se dnes na zahajovacím koncertu pro veřejnost postará Kafka Band.

ČTK

  Policie nezahájí řízení proti autorům reportáže o okolnostech Hamáčkovy cesty do Moskvy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com