V důsledku ruské agrese zahynulo 551 ukrajinských dětí

V důsledku ruské agrese přišlo na Ukrajině o život 551 dětí a dalších 1411 utrpělo zranění, uvedla dnes na sociální síti kancelář generálního prokurátora. Nejvíce zabitých a zraněných dětí – 550 – připadá na Doněckou oblast na východě Ukrajině, následuje Charkovská oblast (399), Chersonská oblast (154) a Kyjevská oblast (130).

Prokuratura připomněla případy z posledních dnů: v pátek byla v obci Ňju-Jork na východě země zraněna osmiletá dívka a ve městě Dnipro, kde ruská raketa zasáhla devítipodlažní dům, zranění utrpělo i sedmiměsíční nemluvně. Ve čtvrtek byla v obci Selidove na východě Ukrajiny zraněna jedenáctiletá dívka. Ve středu ve městě Derhači u Charkova byli zraněni dva chlapci ve věku 12 a 15 let, zatímco ve vsi Antonivka na jihovýchodě země utrpěly zranění dvě dívky ve věku 12 a 15 let.

OSN v březnové zprávě potvrdila přinejmenším 10.810 zabitých a 20.556 zraněných civilistů ve válce, kterou proti Ukrajině v únoru 2022 rozpoutalo Rusko. Jen v březnu bylo zabito nebo zraněno nejméně 57 dětí, což je dvojnásobek oproti únoru. Tyto oběti jsou výsledkem zejména zvýšeného používání naváděných a nenaváděných leteckých bomb, uvedla OSN.

ČTK

  Scholz v Kyjevě vybízel Moskvu ke snížení napětí a k dialogu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com