Indie a Filipíny obdržely první dávku ruské vakcíny Sputnik V

Ministerstvo zahraničních věcí Indie dnes uvedlo, že Indie obdržela 150 000 dávek ruské vakcíny covid-19 s názvem Coput-19 V. Podle agentury Reuters se očekává, že indičtí diplomatičtí mluvčí obdrží miliony dolarů. Dnes Filipíny rovněž převzaly výrobu první šarže 15 000 dávek vakcíny a země s ní vyjednává o nákupu celkem 20 milionů dávek vakcíny.

Dnes, během druhé vlny zhoršování epidemie covid-19, Indie otevřela očkování všem lidem ve věku nad 18 let, ale vakcín je vážný nedostatek. Podle British Broadcasting Corporation bylo v této zemi s více než 1,3 miliardami dosud poskytnuto asi 150 milionů druhů výhod. Ačkoli je Indie největším světovým výrobcem vakcín, stále trpí nedostatkem. Mluvčí indického ministerstva zahraničních věcí oznámil, že dodá první dávku satelitů a budou následovat miliony satelitů. Kromě ruských přípravků Indie schválila vakcíny také od britsko-švédské společnosti AstraZeneca a indického výrobce Bharat Biotech.

Filipíny se také zajímají o miliony dávek ruské vakcíny, která dosud obdržela asi 4 miliony dávek vakcíny covid-19. Podle agentury Reuters je drtivá většina produkty čínské společnosti Sinovac Biotech. Na Filipínách žije přibližně 108 milionů lidí. Kancelář autoritářského prezidenta Rodrigueze Duterteho dnes oznámila, že země přijala první zásilku 15 000 dávek Sputniku V. Původně měl dorazit do země před šesti dny, ale kvůli logistickým problémům to bylo zpožděno. Filipíny vyjednávají o nákupu 20 milionů dávek ruských vakcín, aby splnily svůj závazek očkovat 7 milionů dospělých do konce tohoto roku.

  Na místě raketového útoku v Dněpru našli záchranáři části těla dítěte - ukrajinská média

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com