Bělorusko udeří všemi druhy zbraní, vyhrožuje samozvaný diktátor Lukašenko

tn.nova.cz

Alexandr Lukašenko, samozvaný vůdce Běloruska, uvedl, že běloruská armáda byla spolu s ruskými jednotkami v zemi uvedena do bojových postavení a došlo k posílení hranic s Ukrajinou. Podle tohoto diktátora už nebudou žádné „červené čáry“.

„Všiml jsem si, že o situaci na bělorusko-ukrajinské hranici se velmi aktivně diskutuje ve všech médiích a nejen v nich. Ale co se vlastně děje? Řečeno bez obalu, nic zvláštního. Naši sousedé se v posledních dnech, možná několika týdnech, stali velmi aktivními. A naše armáda, zejména pohraničníci, si toho okamžitě všimli. V zásadě se to očekávalo,“ naznačil Lukašenko, že by snad Ukrajina mohla na Bělorusko zaútočit.

Zároveň citoval i úryvky z ruských médií, která píší, že má „pozitivní barvoslepost“, že nenakreslí žádné červené čáry a reakce Běloruska na agresi bude strašlivá. „Pokud někdo překročí ukrajinské hranice, nebudu jen pozitivně barvoslepý, ale může na mě padnout šeroslepost. Proto bude reakce opravdu tvrdá a tvrdá,“ řekl běloruský vůdce, aniž blíže specifikoval, co by tou šeroslepostí mělo být.

Podle jeho vyjádření posílila běloruská pohraniční stráž svá postavení a do bojového stavu byly uvedeny i rakety Iskander. „Pohraniční stráž byla převedena na posílenou ochranu hranic a byly rozmístěny jednotky speciálních operací. Letectvo a jednotky protivzdušné obrany, naše i ruské, jsou ve vysoké bojové pohotovosti,“ řekl na galavečeru věnovaném Dni nezávislosti Běloruska Lukašenko, který je nejbližším Putinovým spojencem.

Běloruský vůdce však zároveň věří, že k žádným střetům nedojde. „Nebudeme se zapojovat do žádných nepřátelských akcí, protože víme, k čemu to povede,“ tajemně naznačil, že Bělorusko Rusku zřejmě v přímých akcích proti Ukrajině ani nadále pomáhat nebude.

Již před Lukašenkem oznámily běloruské úřady, že ukrajinská armáda na hranici se zaktivizovala. Státní pohraniční služba Ukrajiny uvedla 1. července, že došlo k posílení ochrany hranic, „aby se zabránilo jakýmkoli akcím, které mohou přijít z území Běloruska“. Podle Ukrajinců však Minsk svými prohlášeními jen provádí „informační operaci“.

  Německá levicová strana BSW vyzývá k jednání s Ruskem a zrušení sankcí

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com