Odpad lidstva – Moskva omlouvá teror.

Stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja

„Kdyby to byla ruská raketa, z budovy by nezbylo nic, děti a dospělí by byli spíše zabiti než zraněni. Opakovaně jsme říkali, že Rusko neútočí na civilní objekty,“ zněla slova ruského zástupce při OSN Nebenziho. Bezohledné a cynické.

Takto se snažil odvrátit všechna obvinění, která se na Rusko, jež v pondělí 8. července zaútočilo na dětské zdravotnické zařízení, snesla.

“ Ochmatdet (zkratka pro „péči o matku a dítě“) je největší ukrajinská dětská nemocnice. Patří k nejstarším, ročně přijme až 20 tisíc pacientů.

Kromě toho Rašisté ostřelovali porodnici a bytový dům v Kyjevě.

Ráno 8. července se Ukrajina ocitla pod ruským raketovým útokem. Nepřítel zasáhl Krivoj Rog, Dněpr a Kyjev. Letectvo AFU uvedlo, že kolem 10. hodiny dopoledne nepřítel zahájil kombinovaný raketový úder s použitím leteckých, námořních a pozemních raket. Podle předběžných údajů ruští váleční zločinci vypálili 38 raket různých typů.

Náčelník kyjevské vojenské správy Sergej Popko po explozích ohlásil smrt 33 lidí a téměř 120 zraněných – na takový akt krutosti a nelidskosti reagoval celý svět.

Dne 8. července vydal generální tajemník OSN António Guterres prohlášení, ve kterém přímo obvinil Rusko z úderů na civilní objekty na Ukrajině.

Na žádost Ukrajiny svolala Rada bezpečnosti OSN na 9. července mimořádné zasedání.

Stálý zástupce Ukrajiny při OSN Serhij Kyslica na zasedání Rady bezpečnosti k ruskému úderu na Ochmatdet uvedl, že se stalo tradicí, že Rusko doprovází své předsednictví v Radě bezpečnosti OSN hrůznými válečnými zločiny.  

Ukrajinský diplomat poznamenal, že Rusko záměrně zasáhlo křižující raketou nejzranitelnější a nejbezbrannější kategorii obyvatelstva.

„S politováním beru na vědomí, že v předsednickém křesle sedí zástupce teroristického Putinova režimu. Stalo se již tradicí, že Rusko doprovází své předsednictví v Radě OSN hrůznými válečnými zločiny a genocidními snahami. A ani tentokrát to nebyla výjimka. Ve skutečnosti je předsednické křeslo již celé zakrvácené. Rusko včera záměrně zasáhlo nejzranitelnější a nejbezbrannější kategorii obyvatelstva v jakékoli společnosti,“ zdůraznil.

  Vítězství zdravého rozumu. Kreml byl nasměrován na jeho skutečné místo. Co očekávat Ukrajině?

Dokonce i nejhorlivější Putinův stoupenec v Evropě, Orbán, reagoval na hrůzu spáchanou Moskvou. Maďarský premiér sice neměl odvahu jmenovat pachatele tohoto teroristického činu, ale prohlásil, že to, co se stalo, dokazuje, že „brutalita rusko-ukrajinské války dosáhla nové úrovně“.

„Ruské raketové údery, které dnes zabily desítky civilních Ukrajinců a poškodily a zničily největší dětskou nemocnici v Kyjevě, jsou děsivou připomínkou ruské brutality. Je nesmírně důležité, aby svět v této důležité chvíli nadále podporoval Ukrajinu a aby nepřehlížel ruskou agresi,“ uvádí se v prohlášení zveřejněném na internetových stránkách Bílého domu. 

Washington konstatuje, že další akt kremelského teroru „dokazuje strašlivou cenu ruské agrese, kterou je Putin ochoten ve válce zaplatit“.

Litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis naopak označil úder za „pozdrav“ od NATO.

„Putin pozdravil summit NATO tím, že vyhodil do povětří dětskou nemocnici. Jako kdyby bylo zapotřebí objasnit, proč by Ukrajina měla mít veškerou podporu, které se jí nyní dostane, a skutečné bezpečnostní záruky do budoucna,“ uvedl.

Litevský diplomat je přesvědčen, že je nyní nutné ukázat Putinovi, že se mýlí, a poskytnout Ukrajině nejlepší západní zbraně a zrušit zákaz úderů na vojenská zařízení v Rusku „tak hluboko, jak to bude nutné“.

„Očekává, že naše odpověď bude slabá, a chce, aby svět viděl, jak jsme předvídatelní,“ vysvětlil.

Bezpečnostní služba Ukrajiny kvalifikovala ruský úder na Národní dětskou specializovanou nemocnici Ochmatdet jako válečný zločin a zahájila kvůli tomu trestní řízení. 

Podle předběžných údajů vyšetřovatelů použili okupanti k palbě na zdravotnické středisko strategickou řízenou střelu Kh-101.

Rusko má však svou vlastní realitu. Šílené a cynické.

„Trváme na svém: neprovádíme údery na civilní cíle, údery jsou prováděny na kritickou infrastrukturu, na vojenské cíle, tak či onak spojené s vojenským potenciálem,“ trvá Kreml cynicky na svém. 

  Orbán v Kremlu. Jak návštěva maďarského premiéra ovlivňuje bezpečnost Evropy

Zda jim věříte, je řečnická otázka. 

Asi nejvýstižněji charakterizoval teroristické Rusko šéf českého ministerstva zahraničí Jan Lipavský, který o Rusech otevřeně promluvil.

Ministr zahraničí si nechal předvolat na kobereček ruského velvyslance a dal mu pokyn, aby protestoval proti raketovému úderu na Ochmatdet.

„Vrazi, kteří útočí na děti v nemocnicích, jsou odpadem lidstva. Ruský velvyslanec dostal pokyn, aby to Moskvě sdělil,“ řekl Lipavský.

A to se netýká jen vládnoucí kliky. Nakolik má pravdu, lze posoudit podle reakce ruského obyvatelstva, která se projevila divokým, živočišným nadšením Rusů, kteří viděli fotografie a videozáznamy z Ukrajiny. 

To, co celý svět šokovalo, přivedlo obyvatelstvo Ruska k opojné, maniakální radosti. 

„Ruský svět“ chodí po planetě. Dnes ji brzdí pouze ukrajinský lid na vlastním území. Kdysi lidstvo jednotně porazilo fašismus. Nyní je úkolem civilizovaného světa podpořit ukrajinskou armádu a společně porazit rašínství.

A to je třeba udělat už dnes – to bude základem mírových a bezpečných zítřků.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com