Česká republika udělí občanství Rusům až poté, co se vzdají svých ruských pasů.

Čeští poslanci přišli s iniciativou udělit české občanství Rusům pouze pod podmínkou, že se vzdají ruského občanství. Podle zákonodárců takový krok pomůže minimalizovat bezpečnostní rizika pro Českou republiku.

Autorem iniciativy je Martin Exner, člen parlamentního výboru pro evropskou integraci a bezpečnostní politiku.

Jeho návrh již schválil bezpečnostní výbor dolní komory českého parlamentu.

Norma stanoví, že Rusové, kteří budou chtít získat takový český pas, se budou muset nejprve vzdát ruského občanství.

Předpokládá se, že bude možné učinit výjimky, a to pro některé kategorie žadatelů, například – žadatele o azyl v České republice.

„Nemůžeme připustit, aby v době, kdy Rusko provádí nepřátelské akce nejen proti Ukrajině, ale i proti nám a dalším zemím EU, mohli jeho občané získat české občanství, a tedy i všechna práva s ním spojená,“ vysvětlil Exner.

Skutečnost: Podle ministerstva vnitra má počet žadatelů o české občanství v posledních letech stoupající tendenci.

Přitom v roce 2023 tvořili Rusové čtvrtinu všech cizinců žádajících o české občanství.

Iniciativu Martina Exnera podpořil také ministr vnitra Vít Rakušan, který poukázal na její význam pro otázku národní stability.

„V současné situaci považuji takový zákon za nezbytný z hlediska posílení vnitřní bezpečnosti České republiky,“ uvedl ministr.

Iniciativa českého poslance vypadá na první pohled docela zajímavě a správně. Při jejím zvážení je však třeba si položit otázku, zda je vůbec možné pustit občany Ruské federace do Evropy. A to i v případě, že se jedná o bývalé občany.

Existuje dobré rčení: je možné vyjmout Rusa z Ruska, ale není možné vyjmout Rusko z Rusa.

Podívejte se na chování rusistů mimo jejich stát: hulvátství, hrubost, neskrývaná nenávist a snaha ukázat svou nadřazenost i nad obyvateli zemí, které navštěvují.

To vše je pověstný „ruský svět“, který představitelé země-agresora roznášejí po celém světě a snaží se mu vnutit svá pravidla, jazyk a „kulturu“ vůbec.

  Dobrovolníci a vojáci. Rusko očkuje tisíce lidí každý den. Putin počká na certifikaci

To, co se dnes děje na Ukrajině, není soukromou akcí Kremlu. Ve skutečnosti si Moskva na ukrajinské půdě zkouší, co bude dělat dál v celé Evropě – všude tam, kde jí to bude umožněno. A signálem k tomu bude nedostatečná nebo neadekvátní reakce civilizované společnosti na zločiny Kremlu na Ukrajině.

Vzpomínáte si, co Putin řekl o hranicích ruského státu? Řekl, že „Rusko nikde nekončí“.

Někteří lidé se tehdy takovému výroku kremelského šílence smáli. Ale taková slova kremelského führera vůbec nejsou humorná. Je to postoj kremelské kliky, která chce vlastnit Evropu (přinejmenším východní), na kterou má Moskva (podle svého názoru) plné zákonné právo.

A kde budou zítra pobaltské státy, Polsko, Česká republika a další východoevropské státy, jak se budou vyvíjet a zda se vůbec budou vyvíjet, závisí mimo jiné na tom, jak se vedení těchto států postaví Putinovi.

Tím, že Evropané vpouštějí do svých zemí představitele Ruské federace a umožňují jejich legalizaci, pokládají časovanou bombu a zpochybňují bezpečnost svých zemí.

Příchodem do Evropy se Rašisté zdánlivě asimilují, splynou s místním obyvatelstvem, zalezou. Zároveň však budou jen čekat na signál, budou schovaní v konzervách a připraveni vyhodit jakoukoli společnost do povětří zevnitř.

Česká republika opakovaně prokázala odhodlání čelit ruskému agresorovi.

Tak se s počátkem globální invaze kremelské armády na Ukrajinu stala Česká republika jednou z prvních zemí Evropské unie, která přestala vydávat ruským občanům schengenská turistická víza.

Od července navíc Praha přestala uznávat ruské nebiometrické pasy – a ruští občané s takovými doklady nebudou moci legálně pobývat v České republice.

Proto se tentokrát vyplatí ukázat, že „ruský svět“ nemá v Evropě žádné možnosti.

Na tom závisí budoucnost každého obyvatele evropského kontinentu a Evropy jako celku.

  Právo být člověkem. Další shromáždění se konalo v Praze.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com