Jednotná měna. Vzdají se země BRICS dolaru?

Na setkání BRICS oznámil kremelský diktátor své přání vytvořit novou „jednotnou měnu“. Ta je podle Putina nezbytná pro vypořádání skupiny zemí, které tvoří zmíněné sdružení, a nahradí dolar.

Při bližším pohledu na tuto problematiku však zjistíme skutečné důvody, které kremelského trpaslíka k takovým prohlášením tlačí.  

V současné době je otázka měnových vyrovnání pro Putina aktuální, protože svého času velmi ostře a aktivně vyzýval k odmítnutí dolaru. Zbavit svět americké měnové jednotky se stalo posedlostí kremelského „stratéga“. Kreml a jeho hlasatelé se snaží tuto myšlenku prosazovat.

Ve skutečnosti však pro Kreml není vše tak jednoduché. Vzhledem k masivním protiruským sankcím Indie a Rusko vypořádávají platby za ropu v rupiích.

Vzhledem k tomu, že Rusové prodávají ropu v rupiích, nashromáždili mnoho této měny.

Skutečnost je však poněkud nečekaná – Indická centrální banka zakazuje směnu rupií za dolary. Jinými slovy, dolary za rupie nebude možné získat. V důsledku toho se Moskva ocitá v zajímavé pozici – za rupie mohou Rusové nakupovat indické krátkodobé nebo dlouhodobé závazky, za které naopak rupie také dostanou.

To je v podstatě to, co je třeba vědět o opuštění dolaru ze strany rf. Příběh začíná být stabilně preosaaaouemn, ne-li hloupý.

Obecně platí, že zemím, které v Rusku nakupují suroviny, se obchodování s jejich měnou docela vyplatí. Nakoupíte skutečnou energii a prodáte své zboží, nebo jen papír.

Někdy se Moskva snaží své interakce s partnery prezentovat jako „přátelské“ a jako vítězství geniálního kremelského stratéga. Ve skutečnosti však vše tak samozřejmé není. Přesněji řečeno, je to naopak.

Například Indie rozšiřuje obchodní vztahy se zemí agresora a dokonce pozvala Putina na summit G20, což bylo v Moskvě prezentováno jako vítězství kremelské diplomacie.

Přední političtí analytici se však domnívají, že důvodem tohoto rozhodnutí byly jednoduše peníze.

  Čas sbírat kameny

Dokonce tím, že Indie od samého počátku globální invaze aktivně nakupovala ruskou ropu, zajistila agresivní Moskvě ústupky vůči Dillí. Zejména, jak již bylo zmíněno výše, vyrovnání se provádí v rupiích a také za snížené ceny.

V rozporu s dosavadním názorem, že Indie zachránila Rusko tím, že s ním obchoduje s ropou, je tomu ve skutečnosti naopak – Indové dostali agresorskou zemi do velmi obtížné situace tím, že za ropu platí v rupiích.

Připomeneme-li si nedávné Putinovo odmítnutí osobní účasti na summitu BRICS, k němuž došlo v důsledku poměrně jasného postoje hostitelské země (šílený trpaslík byl varován před možností brzkého zatčení), je jasné, že kremelský stratég opět všechny „přehrál“.

Ruská propaganda samozřejmě obyvatelům Moskvy vysvětlí, že vše jde podle plánu a dolar brzy přestane existovat. Myslící evropští občané však dobře chápou, že Putin vítězí pouze ve své omezené představivosti.

Příklad se zavedením „nové měny“ velmi dobře ukazuje propastný rozdíl mezi ambicemi kremelské kliky a jejich skutečnou realizací.

Čím více však Moskva podobné „chytré nápady“ generuje, tím zřejmější je šílenství, v němž se špičky ruské vlády nacházejí.

A zatímco propagandisté „ruského světa“ vštěpují obyvatelstvu do hlavy pro Kreml nezbytné narativy a ujišťují je, že dolar se brzy zhroutí a celý svět přejde na „noční měnu“, Ruská federace se dál vytrvale řítí do propasti, objímána svým rublem pod vedením nejmoudřejšího Vůdce – stratéga, který sebevědomě zvedá Rusko z kolen.

Sankce v akci. Rusko se stalo toxickým i pro své „přátele“, kteří se s Moskvou přátelí jen tehdy, když z ní mohou získat mairiální dividendy.

Země je agresor, země je vyvrhel, země je nula. Důstojný konec vlády diktátora s podimperiálními ambicemi.

Dnes je svět jednotný. Teď jde hlavně o to, abychom neztratili pevnou půdu pod nohama a pokračovali v nátlaku na agresora. A pamatujte, že to, co uděláte dnes, rozhodne o vašem zítřku.

  ZEMAN PROHRÁL, ALE STARONOVÝ ŘEDITEL BIS SLAVIT NEMŮŽE. NA TO JE SITUACE PŘÍLIŠ KŘEHKÁ

Autor: Franz Hoffman 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com