Rusové v noci útočili na Kyjev i Záporožskou oblast, jedna žena zemřela

Čtyřiasedmdesátiletá žena zemřela a dvě další, obě ve věku 67 let, byly v noci na dnešek zraněny v důsledku čtyř ruských útoků naváděnými bombami KAB na místa v Záporožské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny. Na sociálních sítích to uvedl šéf tamní oblastní správy Ivan Fedorov. Stejný typ zbraně použily ruské síly také k několika útokům na Charkov. Tam sice bylo poškozeno několik domů, ale nikdo neutrpěl zranění, uvedl starosta města Ihor Terechov podle webu listu Ukrajinska pravda.

Ukrajinská obrana v noci zasahovala také v okolí Kyjeva, uvedla nad ránem na Telegramu tamní vojenská správa. V příspěvku obyvatele ukrajinské metropole vojáci vyzvali, aby nefotografovali a nefilmovali práci obránců města. „Nezapomínejte na pravidla bezpečnosti, zůstaňte v krytech až do konce vzdušného poplachu,“ uvedli.

Ukrajinské letectvo ráno oznámilo, že přes noc zlikvidovalo všech 42 dronů Šáhed, které Rusové nad bránící se zem vyslali. Zničena byla také jedna raketa Ch-59. Na Charkov Rusové podle ukrajinských vzdušných sil v noci vypustili také tři řízené střely S-300/S-400 ze sousední Belgorodské oblasti. Podobné informace stran konfliktu není možné bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Ruské síly oznámily, že se jim v ruské Kurské oblasti, jejíž část v srpnu v překvapivé operaci obsadily ukrajinské jednotky, podařilo „získat kontrolu“ nad dvěma obcemi. Napsala to ráno agentura Reuters s odvoláním na ruský TASS, podle kterého ruský velitel, generálmajor Apty Alaudinov, zmínil vsi Nikolajevo-Darjino a Darjino, ležící u ukrajinských hranic na západní straně oblasti, kterou drží ukrajinské síly.

  V Dnipru na východě Ukrajiny ruská střela poničila devítipodlažní obytný dům

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com