Při útocích v Afghánistánu zahynulo 14 lidí

V severoafghánském městě Mazáre Šaríf dnes při útoku na tři minibusy s pasažéry přišlo o život devět lidí a 15 dalších bylo zraněno. K akci se později přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Výbuch je hlášen také z Kábulu. Podle tamních zdravotníků si vyžádal životy pěti lidí a 17 osob bylo zraněno.

Mluvčí kábulské policie Chálid Zadrán řekl, že se exploze ozvala v mešitě, kam lidé přišli k večerním modlitbám. Zástupci kábulské nemocnice oznámili, že si výbuch vyžádal 22 obětí, z nichž pět zemřelo.

V Mazáre Šarífu, který je střediskem provincie Balch, se staly terčem atentátu tři autobusy, oznámila policie.

„Ve třech minibusech v různých částech města byly bomby,“ sdělil mluvčí policie v Balchu. O život podle něj přišlo nejméně devět lidí a 15 utrpělo zranění. Všechny oběti patřily ke komunitě afghánských šíitů, řekl mluvčí.

Islámský stát, který si v Afghánistánu říká Islámský stát-Chorásán, vyznává sunnitský islám. K útokům v Mazáre Šarífu se přihlásil na sociální síti telegram.

Afghánistánu od loňského srpna vládne znovu radikální hnutí Tálibán. Pokračují tam atentáty, k nimž se často hlásí Islámský stát.

ČTK

  Ruský cenzurní úřad zablokoval média spojená s Prigožinem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com