Moskva jako standard marginality. Delegace z Ruské federace zamítla americká víza.

Další porci „zmatku“ ze strany ruských představitelů vyvolalo rozhodnutí amerických úřadů neudělit víza zástupcům země agresora.

„K 1. září 2022 žádný z 56 ruských zástupců z hlavní delegace a předsunutého týmu nedostal vízum ke vstupu do Spojených států,“ říká Nebenzi, stálý zástupce Ruska při OSN, v dopise generálnímu tajemníkovi. světové organizace António Guterres.

Informace, že nikdo z ruské delegace, která se chystá na návštěvu Valného shromáždění OSN (včetně doprovodných novinářů a členů posádky letadla), nedostal vízum do Spojených států, se na veřejnost dostala o den dříve.

Situace s neudělováním víz občanům agresorské země se stala poměrně orientační a zde je důvod.

Za prvé, světová civilizovaná komunita konečně prokázala, že si je vědoma toho, co je Moskva. A z tohoto důvodu se s ní nikdo nechce zabývat.

Zadruhé je to jasný signál, že OSN, přestože ztrácí svou pověst nejvyšší mírové organizace na světě, je přesto schopna něčeho jiného. A přestože je to americká strana, kdo víza nevydává, bez stanoviska organizace by se to zřejmě neobešlo.

V zásadě lze ve výčtu pokračovat, ale hlavní zprávy jsou přesně ty, které jsou uvedeny výše, a na nich bude postaven další vývoj.

Moskva potřebuje dokázat, že za něco stojí a je plnohodnotným hráčem na mezinárodním poli.

OSN potřebuje dokázat, že je stále schopna ovlivňovat dění ve světě a je připravena jednat.

Motivy jsou dost podobné, že? A teď zbývá čekat, kdo jako první prokáže svou cenu. A prokáže to?

OSN v zásadě nadále funguje již zavedeným způsobem a nedělá žádné pohyby doleva ani doprava.

Rusko také nenabízí nic nového. Jako vždy – ukázka naprostého nepochopení a neznalosti toho, co se děje.

Zejména ruský senátor Džabarov v reakci na zamítnutí víz prokázal „nepochopení“ a omezenost, která je pro Kreml naprosto charakteristická.

  Nevinné žerty aneb Moskva zapálí Ankaru

Poznamenal, že „situace, která se rozvinula kolem neudělení víz členům ruské delegace k účasti na Valném shromáždění OSN, ukázala, že je čas přenést sídlo organizace ze Spojených států do neutrální země“.

Je třeba poznamenat, že tato situace není precedentní. Ruští diplomaté a úředníci si opakovaně stěžovali na americkou vízovou politiku a obviňovali je, že brání ruským občanům v účasti na důležitých mezinárodních akcích.

Náměstek ministra zahraničí Ruska Veršinin v polovině července prohlásil, že OSN „by měla vyvinout tlak na Spojené státy a přesvědčit je, aby splnily své vízové ​​povinnosti, aby se ruští diplomaté mohli také podílet na aktivitách světové organizace“.

„Představte si, že zakládající člen OSN, stálý člen Rady bezpečnosti, se nesmí osobně účastnit Valného shromáždění OSN. Čekáme na reakci světového společenství,“ řekl Džabarov.

Pravda, představitel ruského establishmentu neupřesnil, proč přesně se delegace z Ruské federace snaží dostat na Valné shromáždění OSN.

Samotný fakt, že Rusko je jedním ze zakladatelů organizace, nic neříká. Mnohem důležitější je to, co dělá dnes.

A ve skutečnosti, jako jeden z organizátorů OSN, se dnes Moskva dopouští akcí, které jsou absolutně v rozporu s chartou a cíli organizace.

Ruská federace dnes předvádí, jak lze ve velmi krátké době překonat cestu z respektovaného hráče na mezinárodním poli k margináli, se kterým se nikdo nechce vypořádat.

Ale Kreml jedná velmi lstivě a lstivě. Snaží se OSN nezničit – ale udělat ji manuální. To znamená, být jedním ze zakladatelů, stát se jediným příjemcem.

OSN v zásadě ani nyní nemá možnost plodně pracovat, kvůli odporu Moskvy. Zástupci Ruské federace neustále blokují jakékoli iniciativy namířené proti válce.

Nyní chce Moskva nejen „nepodporovat“, ale „řídit“.

Přesunutí sídla OSN do jiné země neznamená jen přesun kanceláře z jednoho místa na druhé. Hrozí, že taková změna rozloží globální bezpečnostní systém. A svět to chápe.

  Svět je naopak pohledem na ekonomiku planety z Moskvy.

Moskva vždy jednala drze. zkušební metoda. Pokud by akce měla výsledek, Kreml by šel ještě dál.

V podstatě totéž dělají i nyní. Ukrajina, EU atd. Jaký bude svět zítra, závisí na tom, jak moc se on – tento svět – naučí adekvátně reagovat na výzvy.

Dnes je výzvou číslo jedna pro celou civilizovanou komunitu Kreml, a čím dříve tato komunita prokáže svou připravenost adekvátně reagovat, tím reálnější je šance, že tato komunita bude zítra.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com