Putinův projev je jako pojistka pro Rusko. Nové reality pro Evropu?

seznamzpravy.cz

Fantastické ceny plynu, které zasáhly Evropu a jednoduše ji šokovaly, v případě Moskvy se zdálo, že jí naopak přinesly neuvěřitelné zisky, a to jak finanční, tak hlavně geopolitické.

Ale jak se ukázalo, zdálo se to jen tak. Ve skutečnosti se Kreml umělým vytvářením nedostatku modrého paliva, a tím zvyšováním cen, ve skutečnosti dostal do slepé uličky.

Obecně platí, že celá politika Moskvy v průběhu aktuálního roku selhává. Počínaje inaugurací tak nenáviděného RF Bidena, proti kterému Kreml v amerických prezidentských volbách tvrdě bojoval a který později označil Putina za vraha, vše pokračovalo na evropském kontinentu.

A tyto události evidentně výrazně zasáhly ambice kremelské kliky. Ruské vedení se poté, co ztratilo Česko ze zóny vlivu, kterou Moskva považovala za „svoji“ a používalo ji jako jakýsi rozbočovač v Evropě, odkud ovlivnilo celou východní část kontinentu, ocitlo v obtížné situaci. situace.

Ve snaze obnovit status quo v regionu a chtěl znovu získat ztracené pozice, obrátil Kreml svou pozornost na Slovensko, nabídl mu „výhodné podmínky pro plyn a pokusil se jej přetáhnout do své zóny vlivu a poté, co ho postavil na plynová jehla, aby zavedla vlastní pravidla hry.

Distribucí toků plynu Moskva stále doufá, že vytáhne Prahu zpět, a to i přes Bratislavu a její plynovod.

Čas ukáže, do jaké míry bude Kreml uspět, nicméně Češi vyjádřili svůj postoj k „bratrskému“ Rusku velmi jasně po teroristickém činu, který spáchal na území Čečenské republiky, což jasně ukazuje na Moskvu jako organizátora a pachatele zločinu.

A poté, co Zeman (opakovač ruských příběhů v České republice) ve skutečnosti ze závodu odstoupil, se situace pro Rusko stala prakticky nekontrolovatelnou.

A jak dále postupovat, to je otázka, o které podle všeho rozhodne vedení Ruské federace, pokračující ve vydírání Evropy cenami energií.

  Proč se na Ukrajinu neposílají tanky z EU nebo co čeká Evropu?

Ale tón ruského prezidenta, který včera vystoupil na fóru Russian Energy Week, byl smířlivý. Jeho řeč svědčí o povědomí Kremlu o blížících se problémech kvůli „plynovému“ vydírání Evropy.

A ačkoli Putin obvinil země kontinentu, že tím, že včas nepumpovaly plyn do skladovacích zařízení, samy vyvolaly růst cen. A ve skutečnosti Ruská federace nemá s cenami plynu nic společného.

Ruské úřady se však neochotně učí chápat své chyby a skutečnost, že při zahájení energetického fóra ne ředitel PJSC Gazprom Miller nebo jiní zástupci koncernu, ale sám Putin hovořil při zahájení energetické fórum, hovoří o vážnosti problému a strachu Moskvy z možných důsledků.

Pravda, dojem byl, že fórum bylo vytvořeno speciálně k vybělení Putina a společnosti, kteří byli touto situací zatemněni.

Majitel Kremlu tedy řekl – „Problém je v Evropanech, nečerpali plyn do skladovacích zařízení včas, čerpali jej o 75%, ale to nestačí,“ přesouvá vinu za vzniklou plynovou krizi samotným Ruskem do Evropy.

Putin si také vzpomněl na Ukrajinu, respektive její systém přepravy plynu. Z kontextu bylo zřejmé, že Ruská federace se bez ukrajinského systému přepravy plynu neobejde.

Prezident Ruské federace bezdůvodně obvinil Ukrajinu z čerpání ruského plynu určeného pro Evropu a současně uvedl, že PJSC Gazprom je připraven po roce 2024 udržet tranzit plynu přes Ukrajinu a dokonce jej zvýšit.

Okamžitě však učinil výhradu, že ukrajinský GTS je opotřebovaný o 80%.

Je to však zjevná lež, protože k nehodám v samotném Rusku v přepravní soustavě zemního plynu dochází mnohem častěji než na ukrajinském potrubí.

A právě oprava některých z nich po nehodě způsobila pokles dodávek plynu do Evropy a růst cen, proto se Putin snaží vyvinout tlak na Evropskou unii, aby získala certifikaci a spustila Nord Stream 2 .

  Další vhazování. Praha vyvrací lži Kremlu.

„Schválení NORD STREAM – 2 pomůže snížit ceny plynu.“ Ruská federace vidí, že administrativní překážky uvádění Nord Stream 2 do provozu nejsou odstraněny. “

A v to Kreml doufá. Putin dokonce slíbil světové rekordní dodávky ruského plynu slovy: „Ruské rezervy mají neomezenou planetární povahu“.

Vyvíjením stálého tlaku na EU se Putin snaží změnit pravidla hry na trhu s plynem a vydělávat na prudkém růstu cen pohonných hmot.

Hlavním cílem Ruské federace je ale návrat k dlouhodobým smlouvám o plynu a urychlení certifikace plynovodu Nord Stream 2.

Kreml, který viděl, že vydírání a provokace nepřináší výsledky, a navíc jsou pro Moskvu plné zahájení antimonopolních vyšetřování Evropskou komisí proti PJSC Gazprom, jakožto monopolní společnosti, která uměle vytváří plynovou krizi, patron, snažící se vyhnout takovým vyšetřováním.

Čas ukáže, do jaké míry budou tyto pokusy Ruské federace úspěšné; Evropa si však musí pamatovat, s kým jedná. A pamatujte si, že bez ohledu na to, jak vysoká nebo naopak – nízká, cena plynu, účet za něj, v důsledku toho vydaný Ruskem, může jít daleko za bankovky.

A Moskva ví, jak na to a pokračuje ve své zákeřné a cynické hře. Proto je důležité porozumět historii a pamatovat si ji.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com