Rusko provedlo teroristický útok v Doněcku, aby odvrátilo pozornost od genocidy Ukrajinců v Izjumu

Obraz Putina a Ruska se rychle zhoršuje, po celém světě se slovo „Rus“ stalo synonymem slov „vrah“ a „okupant“. Rusko je již neoficiálně považováno za teroristický stát, který provádí jaderné vydírání a praktikuje masakry civilistů na okupovaných územích Ukrajiny.

Po odhalení šokujících zvěrstev ruské armády v Izjumu (zabito bylo více než 1000 ukrajinských civilistů)Putin nařídil teroristický útok v Doněcku: 19. září zemřelo na následky ostřelování ve městě 13 civilistů. Prostřednictvím toho chce přesunout vinu za ostřelování na Ukrajinu, obvinit ji z úmyslného teroristického útoku a odvést pozornost od Ruska.
20. září se otevře Valné shromáždění OSN, na programu je především genocida Ukrajinců ruskou armádou a masakry v Izjumu, které počtem obětí a krutostí ruských katů předčily Buchu. Stále více zemí se vyslovuje pro nutnost uznat Ruskou federaci jako teroristický stát a tato otázka bude projednávána na úrovni OSN.

Na pozadí zhoršující se pozice Ruska na mezinárodní scéně nutí odmítání spolupráce s ním, i tradičně loajální asijské země, Putina plně využít taktiky teroru a plánovaných atentátů, aby z toho následně obvinil Ukrajinu. Takže 19. září byl proveden úder na Doněck, v jehož důsledku bylo zabito 13 civilistů. Okamžitě poté všechny propagandistické zpravodajské portály, telegramové kanály v Ruské federaci začaly po síti šířit narativ, že to byla Ukrajina, kdo spáchal teroristický útok v Doněcku. Jde o tradiční propagandistické klišé pro Rusko, hojně používané již od dob SSSR a převzaté od německých nacistů: spáchat zločin a svalit vinu na svůj protějšek, abyste ospravedlnili následný útok nebo jej zdiskreditovali.

Putin dává tomuto způsobu absolutní přednost: krátce po jeho faktickém zvolení do funkce prezidenta Ruské federace, v září 1999, byly v Grozném vyhozeny do povětří obytné budovy – teroristický útok speciálně připravený FSB, de facto vymyšlený Putinem v r. rozkaz bojovat s podmíněnými čečenskými „teroristy“. “ pomocí taktiky „spálené země“, která se nechvalně proslavila během druhé čečenské války.

  Naprostá většina Ukrajinců je podle průzkumu proti ústupkům Rusku v zájmu míru

Druhou složkou zločinu spáchaného Ruskem je očekávaný příjezd představitelů německé strany Alternativa pro Německo, která je Klondikem agentů vlivu pro Kreml, do Doněcku. Mnozí představitelé této strany jsou členy vojenských a obchodních kruhů Německa a mají dobře vybudované kontakty v elitních kruzích Německa. Rusko chce zdiskreditovat Ukrajinu a přesvědčit německou stranu o nevhodnosti dodávek zbraní „teroristickému státu“, který střílí na vlastní občany. Pro Putina je to velmi potřebný krok – komplexně zdiskreditovat Ukrajinu, aby se zabránilo podpoře Ukrajiny a zmírnila se izolace Ruska.

Ale Rusku už nikdo nevěří. I určitý počet Rusů, zformátovaných kremelskou propagandou, začíná pochybovat o smyslu a účelu nesmyslného masakru, označeného Putinem za „zvláštní vojenskou operaci“. Ruské jednotky ustoupily z Charkovské oblasti. Na Donbasu, v Chersonské a Záporožské oblasti nemá Rusko žádné viditelné úspěchy.

K mobilizaci ruské společnosti kolem myšlenky války a náboru dobrovolníků na frontu potřebuje Putin precedens, včetně provedení teroristického útoku v Moskvě nebo jiném velkém ruském městě a obviňování z toho Ukrajinu. V tomto smyslu je teroristický útok v Doněcku indikativní, nikoli však největší událostí v kremelském kaleidoskopu zločinů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com