Anketa Zlatý míč dnes pozná vítěze, favoritem je Schick

V Praze dnes bude vyhlášen držitel Zlatého míče, vítěz novinářské ankety o nejlepšího českého fotbalistu sezony. Favoritem na zisk ocenění je útočník Patrik Schick, který suverénně ovládl podzimní část hlasování. Šestadvacetiletý kanonýr Leverkusenu a národního týmu v prosincovém „poločase“ získal 826 bodů a před druhým obhájcem prvenství záložníkem Tomášem Součkem z West Hamu měl výrazný náskok 207 bodů. Třetí byl s odstupem dalších 171 bodů středopolař Fiorentiny Antonín Barák.

Vítězem 26. ročníku ankety Klubu sportovních novinářů se stane hráč s největším počtem bodů po sečtení hlasů za podzim a jaro. Rekordmanem je brankář Petr Čech s 12 prvenstvími, pro Schicka by vítězství znamenalo premiérový zisk trofeje.

Souček ovládl předchozí dva ročníky. Za Barákem po podzimu následovali s těsnými odstupy brankář Olympiakosu Pireus Tomáš Vaclík, vítěz Zlatého míče ze sezony 2018/19, a další hráč West Hamu obránce Vladimír Coufal. Už výrazné manko měl na šesté pozici sparťanský ofenzivní záložník Jakub Pešek coby nejvýše postavený zástupce české ligy.

ČTK

  Federer a spol. v centru tenisové války: Je to zrádné a sobecké!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com