Rusko systematicky zvyšuje stupeň eskalace ve světě: Putin poslal fregatu „Admirál Gorškov“ k plavbě po Atlantském a Indickém oceánu s tvrzením, že na lodi jsou hypersonické zbraně.

Výstup fregaty „Gorshkov“ se „Zirkony“ může mít smysl diskutovat pouze v době míru, což v tuto chvíli z definice není. V současné době je Ruská federace zapojena do konfliktu v plném rozsahu a demonstrace síly v těchto podmínkách má smysl pouze ve složení skupin a formací lodí, které mají odpovídající bojovou stabilitu a soudržnost. Žádná jednotlivá povrchová loď, dokonce ani křižník, a tím spíše fregata, nemá takovou stabilitu a ještě větší soudržnost sama. V takových podmínkách nebude nový raketový nosič „Admirál Gorškov“ schopen provádět práce na podporu ruských operací na Ukrajině.

V otázce možného nasazení ruské flotily kdekoli mimo ruské hranice je hlavním problémem ruského námořnictva přesně jeden: není co rozmístit. Jednorázová návštěva lodi (a dokonce i skupiny) je možná, udržování stálého spojení s projektovanými bojovými schopnostmi nikoli. K tomu nebude mít ruská flotila dostatek lodí ani prostředků na jejich podporu.

Kromě toho má nyní ruské námořnictvo méně finančních prostředků a příležitostí k nasazení spojení v oblasti vzdáleného moře a oceánu, než tomu bylo například na konci 21. století. Propast v silách, která existovala i tehdy, se zvětšila. V příštích letech se situace nezlepší, protože na základě fregat vč jako je „admirál Gorškov“, jádro takových spojení se netvoří. Ve skutečnosti má ruské námořnictvo v každé flotile tři a půl povrchových invalidů, přičemž v mořích je ohromující přítomnost jednotek 1-2 lodí s remorkérem a tankerem.

Kromě těchto problémů samy o sobě jsou „Zirkony“ na palubě „Gorškova“ bez zpravodajské infrastruktury a odpovídajícího zaměřování irelevantní a ruská námořní rozvědka v postsovětském období degradovala téměř nejvíce než ostatní.

Dnes jsou ruská masmédia nucena publikovat dálkovou kampaň „Gorškova“ se „Zirkony“ jako „analogové“ a pozitivní zprávy. Ve skutečnosti nejde o nic jiného než o pokus popsat oživení flotily prostřednictvím osudů jednotlivých jednotek mimo kontext souvislostí. Mezitím Rusko pokračuje ve svých provokativních akcích, jako je námořní kampaň fregaty „Admirál Gorškov“, snažící se zvýšit eskalaci této války.

  Slovenský ministr zahraničí Blanár jednal s Lavrovem

Za těchto podmínek musí podpora Ukrajiny ze strany jejích partnerů zůstat pevná a neochvějná a nadále poskytovat pomoc Ukrajině, dokud to bude nutné a v nezbytných objemech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com