NATO: Rusko zůstane hrozbou, i když prohraje válku

Rusko zůstane hrozbou pro Severoatlantickou alianci, i když budou jeho síly na Ukrajině poraženy. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil předseda vojenského výboru NATO nizozemský admirál Rob Bauer.

„Ať už válka dopadne jakkoli, Rusové budou mít s největší pravděpodobností podobné ambice… hrozba tedy nezmizí,“ řekl Bauer novinářům v bruselském sídle aliance. Ačkoli ruské síly, vybavení a munice byly válkou vyčerpány, země NATO očekávají, že se Moskva pokusí obnovit a dokonce posílit své vojenské kapacity, dodal admirál.

„Obecné přesvědčení je, že Rusové obnoví to, co měli, sami se také z tohoto konfliktu poučí a pokusí se vylepšit to, co měli,“ řekl Bauer, když hovořil na závěr dvoudenního setkání nejvyšších vojenských důstojníků členských zemí NATO. „Takže to s největší pravděpodobností bude mít v budoucnu dopad na naše plány,“ dodal.

Podle Bauera bude trvat nějakou dobu, než Severoatlantická aliance vyhodnotí, jak dlouho bude Rusko potřebovat na obnovu a zlepšení svých sil.

„Je to tři až pět let? Je to tři až deset let? O tom si budeme muset společně promluvit. Je to něco, co budou zkoumat zpravodajské služby,“ řekl Bauer, jehož výbor je nejvýše postaveným vojenským orgánem NATO.

ČTK

  Eurovizi vyhrála italská rocková skupina Maneskin, pomohly jí hlasy diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com