Airbnb nabídne zdarma 20 tisíc lůžek uprchlíkům z Afghánistánu. Ubytovat je chce po celém světě

irozhlas.cz/

Charitativní organizace společnosti Airbnb zprostředkovávající ubytovací služby nabízí 20 tisíc lůžek uprchlíkům z Afghánistánu. Firma si za to nebude nic účtovat. Afghánce chce ubytovat na různých místech po celém světě.

Ředitel Airbnb Brian Chesky zdůvodnil rozhodnutí ubytovat zdarma Afghánce nutností pomoct při řešení jedné z největších humanitárních krizí současnosti. Chesky doufá, že to inspiruje další manažery, aby se taky zapojili do pomoci Afgháncům, protože času podle něj opravdu není nazbyt.

Společnost Airbnb chce pobyt afghánských uprchlíků financovat zčásti sama, zčásti přispěje ředitel firmy a zčásti bude spoléhat na dárce Uprchlického fondu Airbnb.

Program podle Cheskyho začíná okamžitě. Airbnb na něm spolupracuje s neziskovými organizacemi v terénu. Měly by jí pomoct identifikovat lidi, kteří potřebují a chtějí pomoc. Firma zároveň žádá i poskytovatele ubytování, kteří mají zájem o to Afghánce ubytovat, aby se jí ozvali.

Airbnb dlouhodobě podporuje majitele ubytovacích kapacit, aby nabízeli lůžka lidem v tíživých situacích. Společnost s tím začala po hurikánu Sandy v roce 2012, kdy potřebovala nouzové ubytování asi tisícovka obyvatel New Yorku.

Firma uvádí, že od té doby pomohla 75 tisícům lidí, mimo jiné po zemětřesení v Mexico City, požárech v Kalifornii nebo Austrálii.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  Izrael chce schválit tisíce povolení pro nové byty na Západním břehu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com