Prezident Pavel dnes odletí na dvoudenní návštěvu Polska

Český prezident Petr Pavel dnes odletí na svou druhou zahraniční cestu, po Slovensku navštíví Polsko. Na programu má dnes kromě setkání s polským prezidentem Andrzejem Dudou schůzky i s dalšími polskými představiteli nebo setkání s krajany. Pavla opět doprovodí manželka Eva.

Zatímco na Slovensko se prezidentský pár vydal autem, do Varšavy kvůli vzdálenosti poletí vládním speciálem. Prvním bodem programu bude setkání s Dudou a jeho ženou Agatou Kornhauserovou-Dudovou. Před Prezidentským palácem ve Varšavě bude Pavel uvítán s vojenskými poctami. Následovat bude setkání prezidentských párů, soukromá schůzka prezidentů, jednání národních delegací a tisková konference.

Odpoledne Pavel položí věnec u hrobu neznámého vojína a poobědvá s předsedkyní Sejmu Elžbietou Witekovou. Jednat bude i s předsedou polského Senátu Tomaszem Grodzkim. V plánu má český prezident i setkání s krajany u české ambasády na náměstí Václava Havla nebo večeři s Dudou.

V Polsku Pavel zůstane do pátku, kdy se sejde s předsedou vlády Mateuszem Morawieckým a navštíví evropskou pohraniční agenturu Frontex. Poté delegace přeletí na letiště Rzeszów. To od počátku války na Ukrajině slouží jako překladiště pro vojenskou pomoc, kterou této zemi poskytují západní státy.

ČTK

  Blatný: V ČR se podal víc než milion dávek vakcín proti covidu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com