Zelenského kancelář potvrdila jeho účast na summitu G7

Kancelář ukrajinského prezidenta dnes potvrdila, že se Volodymyr Zelenskyj zúčastní summitu skupiny vyspělých zemí G7 v Hirošimě. „V nadcházejících dnech“ se setká i se svým americkým protějškem Joem Bidenem, napsala agentura Unian s odkazem na šéfa Zelenského kanceláře Andrije Jermaka.

O Zelenského první cestě do Asie od loňského vpádu ruských vojsk na Ukrajině už v noci na dnešek psaly některé zahraniční tiskové agentury. Ukrajinský prezident se původně měl připojit k debatě představitelů G7 skrze video.

S Bidenem se bude Zelenskyj diskutovat nejen o vzniku mezinárodní koalice pro dodávky stíhaček F-16, ale i o „mnoha dalších tématech“, řekl bez dalších detailů Jermak.

Zelenskyj, který v uplynulých dnech navštívil spojence v evropských zemích, dnes přicestoval do saúdskoarabského města Džidda, kde se zúčastnil zasedání Ligy arabských států (LAS). Očekává se, že z blízkovýchodní země odcestuje přímo do Hirošimy. Zatímco podle agentury Reuters Zelenského do Japonska dopraví francouzský vládní speciál, agentura Bloomberg napsala, že ukrajinského prezidenta přepraví americký vojenský letoun.

 

  Rusko přestalo dodávat plyn do Polska a Bulharska, cena suroviny se zvyšuje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com