Pavel příští týden navštíví Bruggy a Štrasburk

Prezident Petr Pavel příští týden navštíví Bruggy a Štrasburk. V Belgii bude mít v úterý projev u příležitosti zahájení akademického roku na College of Europe, ve středu vystoupí v Evropském parlamentu. Setká se tam i s českými europoslanci. Novináře o tom dnes informoval odbor komunikace Pražského hradu.

Dvoudenní zahraniční cestu zahájí hlava státu na jedné z nejuznávanějších akademických institucí v Evropě – College of Europe. Setká se s rektorkou školy, ale i s českými studenty a absolventy. Projev na akademické půdě podle Hradu znamená příležitost promluvit k budoucím osobnostem evropské politiky. „Absolventi této prestižní univerzity nachází uplatnění na vysokých pozicích v evropských institucích, strukturách NATO, ale i soukromém nebo neziskovém sektoru,“ uvedl tiskový odbor.

Pavel se zúčastní zahajovací ceremonie akademického roku, jehož patronkou je bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová. Prezident podle Hradu připomene význam jejího odkazu pro dnešní transatlantický prostor a rozebere všestranné výzvy, kterým dnes čelí Evropa.

Ve středu vystoupí prezident v Evropském parlamentu se svojí vizí budoucnosti Evropy. „Zdůrazní základní hodnoty, na nichž je postaven evropský projekt a význam spojenectví, která jsou ve světě ruské agrese na Ukrajině pro bezpečnost Evropy důležitější než kdy dřív,“ sdělil odbor komunikace. Na bilaterální schůzce se Pavel setká s předsedkyní EP Robertou Metsolaovou. Sejde se i s českými europoslanci a probere s nimi jejich priority na poslední měsíce jejich mandátu před evropskými volbami. Promluví si také s generální tajemnicí Rady Evropy Marijou Pejčinovičovou Buričovou.

ČTK

  Babiš: 1. a 2. třídy by se mohly vrátit do škol 18. listopadu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com