Lipavský v úterý navštíví Slovensko, sejde se s Blanárem i Pellegrinim

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v úterý navštíví Slovensko, sejde se se svým protějškem Jurajem Blanárem i nově zvoleným slovenským prezidentem Peterem Pellegrinim. V programu je také jednání se slovenským ministrem obrany a místopředsedou vlády Robertem Kaliňákem či s pověřeným předsedou slovenského parlamentu Peterem Žigou. Ministerstvo zahraničí o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

Dopoledne Lipavský položí věnce u památníků Milana Rastislava Štefánika a Tomáše Garriguea Masaryka v Bratislavě. Následovat bude schůzka s Blanárem, tématem mají být česko-slovenské vztahy, současná situace na Ukrajině, aktuální bezpečnostní otázky i agenda týkající se Evropské unie.

Odpoledne se šéf české diplomacie sejde ve Slovenské národní radě s pověřeným předsedou parlamentu Žigou, následně bude v úřadu vlády jednat s Kaliňákem.

Program zakončí návštěva nové slovenské hlavy státu v prezidentském paláci. Pellegrini se úřadu ujme tuto sobotu. Jeho první zahraniční cesta by měla vést tradičně do Česka, navštívit by ho měl 26. června.

ČTK

  Politici Prahy 6 žádají od prezidenta otevření areálu Hradu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com