Duplantis a Mahučichová budou ve finále Diamantové ligy hájit neporazitelnost

V úvodní části dvoudenního finále Diamantové ligy v Bruselu se dnes rozhodne o vítězích 16 disciplín, kteří obdrží prémii 30.000 dolarů (684.000 korun). Svou dokonalou sezonu bude chtít korunovat švédský tyčkař Armand Duplantis, který letos obhájil olympijské zlato, třikrát překonal světový rekord a nenašel ani jednou přemožitele. Loni v Eugene se stal potřetí za sebou celkovým vítězem Diamantové ligy díky tehdejšímu historickému maximu 623 cm. Na konci srpna v Chorzówě ho posunul už na 626 cm.

V soutěži se objeví všichni olympijští medailisté z Paříže stejně jako ve výšce žen, v níž bude favoritkou letos pod širým nebem neporažená Ukrajinka Jaroslava Mahučichová. V červenci na Diamantové lize v Paříži překonala výkonem 210 centimetrů 37 let starý světový rekord Bulharky Stefky Kostadinovové a nyní může potřetí ovládnout finále prestižního seriálu.

V běhu na 400 metrů zkusí prodloužit už déle než rok trvající neporazitelnost Marileidy Paulinová z Dominikánské republiky. Pouze v doprovodném závodu čtvrtkařek nastoupí americká hvězda Sydney McLaughlinová-Levroneová, která letos v Diamantové lize nestartovala, takže ve finále běžet nemůže. Cílem světové rekordmanky na čtvrtce překážek je vylepšit si osobní rekord 48,74 sekundy. V ohrožení tak může být americký rekord Sanyi Richardsové-Rossové 48,70.

ČTK

  Nymburk čeká v Evropském poháru Bahcesehir, Pardubice v kvalifikaci Zaragoza

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com