Úvod SP v biatlonu byl klidný, lidé respektovali daná omezení

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Úvodní závod sprintu žen novoměstského Světového v biatlonu proběhl v klidu, lidé respektovali stanovená omezení. Žádný incident nemusela řešit policie ani pořadatelé, řekla ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Vstup diváků do sportovní arény je zakázaný kvůli nebezpečí šíření koronaviru. Za oplocenými závodními tratěmi se na některých místech sešly hloučky fanoušků s vlajkami a snažili se pokřikem a troubením povzbuzovat závodnice i na vzdálenost několika desítek metrů.

„Ti, co se přišli podívat k tratím, tam stáli naprosto disciplinovaně, dodržovali návštěvní řád,“ řekla Čírtková. Doplnila, že na stanovená pravidla respektovali i zahraniční návštěvníci. V následujících hodinách se podle mluvčí policie zaměří na centrum města a na místa, kde jsou ubytované sportovní týmy. Bezpečností opatření kolem Vysočina Areny se v dalších dnech budou opakovat ve stejném rozsahu.

O konání biatlonových závodů bez diváků rozhodla v pondělí Bezpečnostní rada státu kvůli riziku šíření koronaviru. Do ochozů a k tratím se chystalo každý den 30.000 fanoušků.

Skalní fanoušci biatlonu obcházeli pletivo a hledali místa, kde by viděli alespoň kousek závodní trati. U oplocení v lese se svými kamarády postával Michal Motyčka z Letovic. Uvedl, že chtějí fandit české reprezentaci a hlavně se rozloučit s biatlonistou Michalem Šlesingrem, který by měl v Novém Městě ukončit kariéru. Na stejném místě sledovali závod také někteří cizinci.

I odpoledne bylo centrum města a okolí závodiště v poklidu. U tratí dohlíželi na pořádek dobrovolníci a ochranka. Silnice od nemocnice kolem sportovního stadionu Vysočina Arena na Vlachovice byla pro veřejnost zavřená, stály tam policejní hlídky. Organizátoři ve středu uvedli, že mají 80 dobrovolníků a 70 lidí z bezpečnostní agentury.

Ve městě mohli lidé závod sledovat společně v některých restauracích. Promítací plátno bylo v K Clubu v kulturním domě.

  Krejčíková odvrátila mečbol a zahraje si o grandslamový titul

SP se v Novém Městě na Moravě konal dosud pětkrát, poprvé byl před osmi lety. Vždy byly ochozy zcela zaplněné a atmosféra jedinečná. Nynější závody bude Vysočina Arena hostit do neděle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com