Musk napsal kontroverzní příspěvek o Harrisové a Bidenovi, později ho smazal

Americký miliardář a majitel sociální sítě X Elon Musk po víkendovém pokusu o atentát na republikánského exprezidenta Donalda Trumpa napsal příspěvek, v němž uvedl, že se „nikdo ani nesnaží spáchat atentát“ na prezidenta Joea Bidena nebo viceprezidentku Kamalu Harrisovou. Musk nyní prohlašuje, že se jednalo o vtip a příspěvek později smazal. Tajná služba, která je pověřena ochranou amerických prezidentů, exprezidentů a dalších významných činitelů, podle zpravodajské stanice BBC uvedla, že si je Muskova příspěvku „vědoma“.

Trump usiluje o návrat do Bílého domu v listopadových volbách, jeho soupeřkou je nynější viceprezidentka Harrisová.

Musk kontroverzní příspěvek sdílel na X jen několik hodin po nedělním možném pokusu o atentát na Trumpa na jeho golfovém hřišti na Floridě. Musk je Trumpovým spojencem a exprezident v této souvislosti uvedl, že by miliardáře v případě svého znovuzvolení pověřil vedením komise pro vládní audit.

Muskův příspěvek, který doprovázelo emoji se zvednutým obočím, řada uživatelů X zkritizovala s tím, že jde o nabádání k násilí vůči prezidentovi a viceprezidentce.

Bílý dům příspěvek označil za „nezodpovědný“. „Násilí by mělo být pouze odsuzováno, nikdy by se nemělo podporovat ani by se o něm nemělo vtipkovat,“ uvedl v prohlášení a dodal, že v USA „by nemělo být místo pro politické násilí ani pro žádné jiné násilí“.

Tajná služba v odpovědi na otázku BBC týkající se příspěvku pouze uvedla, že o záležitosti ví a že věc nebude blíže komentovat. „Můžeme však sdělit, že Tajná služba vyšetřuje veškeré výhrůžky vůči osobám, které chrání,“ dodala.

Musk po smazaní textu napsal, že si z incidentu bere ponaučení, že něco, co je vtipné při vyprávění určité skupině lidí, neznamená, že se to setká se stejnou reakcí v příspěvku na X. „Ukázalo se, že vtipy jsou mnohem méně vtipné, pokud lidé neznají kontext a jsou podány v psaném textu,“ uvedl.

  Pavel se Zelenským jednal o mírovém plánu, muniční iniciativě či vstupu do EU

Musk Trumpa oficiálně podpořil po prvním útoku na exprezidenta 13. července v Pensylvánii. Trump se tehdy stal terčem střelce na mítinku se svými podporovateli. Exprezident utrpěl zranění ucha a jeden účastník akce byl při atentátu zastřelen.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com