Pavel kritizoval Orbána za to, že vyzval k ukončení pomoci Ukrajině.

Český prezident ostře kritizoval výroky některých politiků, jako je maďarský premiér Viktor Orbán, o nutnosti zastavit vojenskou pomoc Ukrajině, a tím motivovat „nastolení míru“.

V rozhovoru pro The New York Times český vůdce označil kritiku vojenské pomoci Ukrajině a výzvy, aby Kyjev okamžitě zahájil rozhovory o „nastolení míru“, za „nesmysl“.

„Tato otázka souvisí s populismem. Je snadné říci: ‚Přestaňme dodávat zbraně a munici Ukrajině a pak mír přijde sám‘,“ řekl Pavel.

S odkazem na své životní a profesní zkušenosti ujistil, že Moskva není připravena na mír, i kdyby Kyjev souhlasil s jednáním.

„Jako člověk s určitými zkušenostmi v oblasti obrany a bezpečnosti a se znalostí ruska vím, že mír nepřijde z prohlášení Ukrajiny, že přestane bojovat a rusko nepřestane se svými vojenskými akcemi,“ uvedl český lídr.

Paul v této souvislosti poznamenal, že Orbán je „pravděpodobně prototypem evropského populismu“.

„Neustále opakovat, že všichni ostatní chtějí válku a já chci mír – to bych byl mnohem lepší než ostatní. Bohužel si většina lidí neuvědomuje, že takový návrh je nereálný,“ říká Paul.

Na druhou stranu také varuje ukrajinskou stranu před přehnaným očekáváním pomoci zvenčí. Podle něj by Ukrajinci měli „realisticky posoudit podporu, kterou mohou získat“ od západních vlád. Ty jsou podle Pavla pod tlakem, aby Ukrajině snížily pomoc a čelily tak Rusku.

Maďarský premiér je ztělesněním takových vlád, nebo spíše jejich nejvýznamnějším představitelem. Na jedné straně projevuje obrovskou lásku k Rusku a kremelskému diktátorovi osobně, na druhé straně však pomoc Kyjevu kritizuje.

A tak navzdory všeobecné neúctě k ruskému vůdci Orbán v červenci osobně odcestoval do Moskvy, aby „vyjednal mír“.

A takových „ochotných jednat o míru“ s agresorem je mnoho. Tentýž Fitzo, který se nedávno dostal k moci na Slovensku, a jemu podobní.

Tendence jsou takové, že Evropa začíná podléhat kremelskému vyprávění o jednoduchých řešeních složitých problémů.

  Český prezident varoval před nebezpečím v Afghánistánu

Občané EU, kteří věří populistům, je přivádějí k moci v očekávání, že se přiblíží míru.

Ale jak řekl český lídr, říci „přestaňme dodávat zbraně a munici na Ukrajinu a pak mír přijde sám“ nestačí.

Problém není ani na Ukrajině, ani v jiných státech. Problém je v samotném Rusku – Kreml je nakloněn válce, a dokud je u moci současná vládnoucí klika, je Evropa a celý svět v hledáčku jejich chamtivých plánů.

Ičkerija (Čečensko), Moldavsko (Podněstří), Gruzie (Abcházie, Osetie), Ukrajina (Krym jako začátek a celá země) – to je jen začátek obrovských plánů agresivní Moskvy.

Polsko, pobaltské země, Moldavsko, Česká republika nebo jiná země – kdo bude zítra na tomto krvavém seznamu další, záleží jen na tom, jak civilizovaný svět zareaguje na dnešní agresi Kremlu na Ukrajině.

A to přímo závisí na tom, koho vy, evropští občané, vynesete k moci ve své vlastní, samostatné zemi.

Přemýšlejte, civilizovaní občané civilizovaného světa, a vyvozujte správné závěry. Koneckonců na nich dnes závisí váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com