Maďarský premiér se nechal naočkovat čínskou vakcínou Sinopharm

svet.sme.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán se dnes nechal naočkovat proti covidu-19 čínskou vakcínou od firmy Sinopharm. Informoval o tom na svém facebookovém účtu. Čínskou očkovací látku schválily maďarské úřady ve středu, a to bez předchozího doporučení Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA). Už dříve podobně postupovaly v případě ruské vakcíny Sputnik V.

„Naočkován,“ napsal Orbán na facebooku a své příspěvky doplnil videem a třemi fotografiemi. Na jedné z nich je vidět, jak mu zdravotnice aplikuje injekci do paže, na jiné lékař drží v ruce krabičku s čínskou vakcínou.

Maďarská vláda ve čtvrtek oznámila, že prodlouží současná karanténní opatření do 15. března. V příštích dvou týdnech očekává prudký nárůst případů nákazy koronavirem.

V sobotu úřady ohlásily skoro 5000 nově nakažených a 107 úmrtí. Celková bilance se tak od začátku pandemie zvýšila na 424.130 nakažených a 14.902 úmrtí. Výrazně roste i počet pacientů v nemocnicích. Aktuálně je podle MTI hospitalizováno 5282 lidí, 482 z nich potřebuje plicní ventilaci. Očkovaných desetimilionová země registruje přes 563.000.

Autor: ČTK

  Bezpilotní letoun Bayraktar TB2 zničil další ruskou loď, hlásí ukrajinská armáda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com