Při ruském útoku zemřeli v Oděse tři lidé, uvedla ukrajinská armáda

Při ruském vzdušném útoku na Oděsu zemřeli v noci na dnešek tři lidé, uvedlo jižní velitelství ukrajinské armády. Šest osob bylo zraněno, další lidé však mohou být zavaleni pod troskami.

Podle ukrajinské armády vyslalo Rusko na město čtyři střely s plochou dráhou letu Kalibr. Jedna z raket zasáhla sklad obchodního řetězce a způsobila škodu na 1000 metrech čtverečních a požár na 400 metrech čtverečních.

„Zahynuli tři zaměstnanci skladu a sedm dalších bylo zraněno,“ uvedlo velitelství s tím, že probíhají práce na odstraňování trosek. Pod nimi se mohou nacházet další lidé, upozornila armáda.

Škody utrpělo také obchodní centrum, vzdělávací zařízení, komplex bytových domů, restaurace a obchody. Zraněno zde bylo šest osob.

Mluvčí oděské vojenské správy Serhij Bratčuk, na kterého se odvolává server RBK-Ukrajina, uvedl, že protivzdušné obraně se předběžně podařilo sestřelit dvě rakety.

Informace nebylo možné nezávisle ověřit. Rusko se k útoku zatím nevyjádřilo. Oděsa se terčem ruských vzdušných útoků stává opakovaně. Naposledy v sobotu zemřeli v tomto jihoukrajinském městě tři lidé a více než dvě desítky byly zraněny.

ČTK

  Ruské bombardování poškodilo hráz přehrady u města Kryvyj Rih

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com