Sparta si s chutí zastřílela a vede tabulku! Plzeň měla nabito, Boleslav slaví důležitou výhru

V bitvě o Prezidentský pohár mají po úterní výhře v rámci 50. kola Tipsport extraligy navrch hokejisté Sparty. Ti vyhráli na ledě Českých Budějovic 7:2 a přeskočili v tabulce Třinec. Oceláři ale duel s Litvínovem kvůli tragédii v rodině jednoho z domácích hráčů odložili. Plzeň si s chutí zastřílela proti Zlínu a brala výhru 7:0, což ji nechává ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play off. Karlovy Vary zvítězlly nad Libercem 3:2, Mladá Boleslav si v souboji adeptů na přímý postup do čtvrtfinále poradila s Hradcem Králové 4:2. Vítkovice přehrály pardubické Dynamo 5:3. Brno doma prohrálo s Olomoucí 2:3 v prodloužení.

Sparta vyhrála venku šestý zápas v řadě. Tentokrát slavila na ledě Motoru České Budějovice po výsledku 7:2 a posunula se do čela soutěže před Třinec, který své utkání nehrál. . Pražané vyhráli nad Motorem i čtvrtý zápas v sezoně, třemi kanadskými body se na tom podíleli Andrej Kudrna a Roman Horák. Jihočeši, kteří nastoupili v černo-oranžových dresech bez reklam a připomínali si 70. výročí od zisku jediného mistrovského titulu, který získali 6. března 1951, prohráli doma podeváté za sebou.

Oceláři se měli proti Litvínovu ukázat doma po sérii pěti venkovních duelů, Zápas byl však krátce před začátkem po dohodě klubů odložen. Důvodem byla podle všeho tragédie v rodině jednoho z hráčů Třince. Oceláři jsou nyní na druhém místě tabulky.

Plzeň doma deklasovala neškodné zlínské Berany 7:0 a počtvrté za sebou bodovala. Jasnou výhru domácích dirigoval dvěma trefami a stejným počtem asistencí kapitán Milan Gulaš, čtyřmi přihrávkami mu sekundoval obránce Vojtěch Budík. Brankář Dominik Frodl si připsal třetí čisté konto v sezoně, hosté prohráli pošesté za sebou.

Vítkovičtí hokejisté porazili v 50. kole Pardubice 5:3 a zůstávají ve hře o osmé místo po základní části. Dvěma góly se o výhru nad Východočechy postaral nejlepší střelec ostravského klubu Dominik Lakatoš, který domácím zajistil šesté vítězství z posledních sedmi kol a první triumf ve vzájemných zápasech v této sezoně. Východočeši naopak utrpěli pátou porážku z posledních šesti utkání.

  Nadala stále brzdí záda. Vynechá i oblíbené Acapulco

Důležitá bitva o přímý postup do čtvrtfinále bude k vidění v Mladé Boleslavi, kde třetí Středočeši hostí o dvě příčky a o dva body horší Hradec Králové. Bruslařský klub ve vzájemných soubojích bodoval šestkrát za sebou a z toho pětkrát vyhrál.

Čtvrté místo před úterním kolem drží Liberec. Bílí Tygři nastoupí v Karlových Varech, které doma vyhrály třikrát v řadě.

Rozjetá Kometa, která naplno bodovala posledních pět zápasů a dokázala bodovat sedmkrát v řadě, vyzve Olomouc. Daří se ale i Hanákům – vyhráli dvakrát za sebou, venku bodovali čtyřikrát po sobě.

Zdroj: https://www.sport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com