Pozvánka na hostinu maniaka: světoví lídři obdrželi pozvánky od Kremlu na 9. května

Jak se stalo známým, Kreml rozeslal pozvánky k účasti na Den vítězství na Rudém náměstí americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi a premiérům Velké Británie a Německa Borise Johnsonovi a Angelovi Merkelové. Současně, jak víte, francouzský prezident Emmanuel Macron obdržel pozvání před ostatními vůdci výše uvedených zemí a přijal ji, čímž spojil své spojence do mimořádně trapného postavení.

Obtížnost situace spočívá v tom, že přítomnost Makronu na přehlídce vítězství 9. května v Moskvě a nepřítomnost dalších vůdců členských zemí NATO prokáže nepokoje v alianci. Kromě toho bude na akci přítomen Makron, kde před nosem chodí v přímých liniích zástupci nelegálních ozbrojených skupin, ve skutečnosti teroristické skupiny neuznaných republik.

Ve skutečnosti, Macron, zhruba řečeno, zarámoval každého svým rozhodnutím.

Německý ministr zahraničí Heiko Maas tedy vyjádřil to, co všichni věděli už dlouho – za válečné zločiny v Sýrii jsou plně zodpovědní Rusko a Bashar Assad. Zejména poznamenal: „Útoky na civilisty jsou válečné zločiny. A ti, kdo jsou za to odpovědní, musí být zodpovědní. Zatímco tu sedíme, 3 miliony civilistů v Idlibu se bojí o svůj život, 80% z nich jsou ženy a děti.“

Intenzita vášní v provincii Idlib vede NATO k rozhodovací podpoře Turecka na cestě urovnávání, diktátora který se usadil v Damašku.

Ukazuje se tedy, že po válečných zločinech Kremlu na Ukrajině, Sýrii, Libyi, teroristických útocích v Evropě a zasahování do voleb po celém světě přijdou světoví vůdci a členové NATO 9. května, aby respektovali Putinův „triumf“ a legalizovali jeho agresivní geopolitiku? Zejména v režimu legalizace gangů „LDNR“, Jižní Osetie, Abcházie a ve skutečnosti Bašára Assada a Nicholase Madura?

To samozřejmě Putina přesvědčí pouze o jeho nedotknutelnosti a přivede ho k novým, odvážnějším a ambicióznějším, rozsáhlým a krvavým zločinům.

A v tomto případě by tedy mezinárodní vůdci namísto plýtvání časem přemýšlením o reakci na pozvání bylo lepší vyvinout společnou strategii nátlaku na Emmanuela Macrona, který stejně jako černá ovce kazí obecný názor. Obyvatelé Champs Elysées mají čas přemýšlet a je mnohem snazší ustoupit, než se ponořit.

  Premiér Šmyhal: Rusko na Ukrajině poškodilo přírodu za desítky miliard eur

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com