Čína postupně povoluje omezení, Spojené státy naopak přitvrzují

Počty nakažených rostou ve Spojených státech i v Evropě. Ve Velké Británii se nákaza dostala i mezi poslance. Jižní Korea hlásí opět velký počet nových případů.

Počet nových případů onemocnění koronavirem v Jižní Koreji opět výrazně vzrostl, když předchozí den byl počet nových případů nejnižší za 11 dní. Země ve středu oznámila nově potvrzených 242 případů onemocnění COVID-19, v úterý jen 35. Celkem již v zemi onemocnělo 7755 osob.

Více než 60 procent dosud zaznamenaných onemocnění v zemi souvisí s kontroverzním náboženským hnutím Sinčchondži, které je silně zastoupené v Tegu a má spojení s Čínou.

Ve Spojených státech počet případů onemocnění novým koronavirem dosáhl podle výpočtu americké televize CNN 1000. Počet zjištěných případů se od neděle zdvojnásobil. Na nemoc zatím zemřelo 31 osob. Nemoc byla potvrzena zhruba ve třech čtvrtinách amerických států. Nejvíce postiženým nadále zůstává stát Washington, kde bylo doposud oznámeno 273 případů nemoci a 24 osob zemřelo.

Zástupci Kongresu a Bílého domu v úterý jednali o opatřeních na podporu americké ekonomiky a zmírnění dopadů onemocnění na ekonomiku i běžné Američany. Na konkrétních opatřeních se zatím nedohodli. Trump se v úterý také setkal s republikánskými zákonodárci a opět bagatelizoval rizika šíření koronaviru.

Zdroj: seznamzpravy.cz

  Na mítink v Kyjevě přišly stovky lidí, žádaly demisi prezidenta a volby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com