Česko má 383 nakažených koronavirem. Kolona na hranicích má 24 kilometrů

V Česku bylo k dnešnímu ránu 383 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 39 víc než v pondělí večer. Stále platí, že se vyléčili tři lidé. Podle údajů ministerstva vnitra bylo dosud provedeno 6302 testů. Kolona kamionů před hraničním přechodem do Polska v Náchodě byla dnes ráno dlouhá přibližně 24 kilometrů.

Kolona ráno vedla od Náchoda přes Českou Skalici až do Jaroměře. ČTK to řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Kolony souvisí s opatřeními v boji proti nákaze COVID-19. Kolony se před hraničním přechodem začaly tvořit v pondělí ráno, kdy Poláci na přechodu zahájili důkladné kontroly lidí vstupujících do země.

Pro pacienty s koronavirem v Česku budou speciálně připraveny pražská Nemocnice Na Homolce a brněnská Fakultní nemocnice u svaté Anny. Chystají tam lůžka s ventilátory, uvedl premiér Andrej Babiš (ANO).

Jedná také s výrobci plicních ventilátorů o dodávce 150 nových, jak se na zakázce vláda dohodla minulý týden. Česko v úterý a ve středu vyšle do Číny sedm letadel pro ochranné pomůcky.

Hygienici na Olomoucku přistoupili kvůli koronavirové nákaze k drastickému opatření – Litovel, Uničov, Červenka a dalších 18 obcí v okolí jsou od časného rána zcela uzavřeny. Lidé nesmí dovnitř ani ven, výjimku má například zásobování a ti, kteří jedou pečovat o své blízké.

Viru zatím nikdo nepodlehl, stav tří pacientů je ale vážný. Ve dvou případech jsou to taxikáři. Ve vážném stavu je nově také žena, ročník 1943. V zemi platí tvrdá karanténní opatření. Co přesně v současném stavu můžete a nemůžete, čtěte na odkazu níže.
  Ruští okupanti nadále přicházejí do Běloruska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com