Situace v Evropě je vážná, Španělsko má více obětí koronaviru než Čína

Ve Španělsku zemřelo už 3434 nakažených koronavirem, což je více než v Číně. Uvedl to deník El País. Celosvětově počet obětí už překonal bilanci prasečí chřipky z let 2009 a 2010. V Číně se navzdory tomu situace stabilizuje, země zaznamenala pokles nových případů koronaviru, z pondělních 78 na úterních 47. Všechny se týkají lidí, kteří do země přicestovali. Britská královská rodina sdělila, že se nakazil korunní princ Charles.

Některé evropské země se nacházejí v kritické situaci. Ve Španělsku zemřelo už 3434 lidí nakažených koronavirem, což je více než v Číně, odkud se nákaza začala koncem loňského roku šířit do světa. Informoval o tom španělský deník El País. Vůbec nejvíce mrtvých z řad nakažených, 6800, eviduje Itálie.

Pozitivní zprávy přicházejí z východní polokoule. Pevninská Čína zaznamenala pokles nových pacientů s koronavirem, a to ze 78 v pondělí na 47 v úterý. Všechny nové případy nákazy se týkají lidí, kteří přicestovali z ciziny. Celkem se v pevninské Číně od propuknutí epidemie infikovalo přes 80 tisíc lidí, počet obětí přesáhl tři tisíce.

Nakažený je i britský korunní princ Charles

Koronavirem se nakazil i britský princ Charles. Má mírné příznaky nemoci a zůstává v dobrém zdravotním stavu, informoval úřad následníka britského trůnu. Charlesovi je 71 let a patří tak do rizikové věkové kategorie.

Syn britské královny Alžběty II. nyní pobývá v domácí karanténě ve Skotsku. U jeho manželky Camilly byl test na koronavirus negativní.

V Německu je přes 31 tisíc případů

Problémy způsobené pandemií koronaviru nadále zmítají Evropou. Německo má podle nové bilance více než 31 a půl tisíce lidí nakažených koronavirem. Počet úmrtí na onemocnění COVID-19 se v zemi zvýšil z úterních 114 na 149.

Čerstvé informace ve středu zveřejnil Institut Roberta Kocha (RKI) a ve srovnání s předchozím dnem se jedná o nárůst o více než čtyři tisíce případů. Spolková republika kvůli koronaviru zakázala na dva týdny shromažďování více než dvou lidí. Výjimka z tohoto opatření se vztahuje na rodiny a členy jedné domácnosti.

  Vojáci dnes začnou pomáhat s pandemií na dalších šesti místech

Rakousku překonal počet nakažených hranici 5 tisíc. Nemoci COVID-19 už v zemi podlehlo třicet lidí. Nejvíce nakažených má nadále spolková země Tyrolsko. Za posledních 24 hodin se počet potvrzených případů v zemí zvýšil ze 4486 na 5282, tedy o zhruba 18 procent.

Větší problémy s šířícím se koronavirem začínají zaznamenávat v Ruské federaci. Kreml oznámil rekordní denní nárůst pacientů s nákazou koronavirem. Evidováno je nyní 658 případů onemocnění, což je o 163 více než v úterý.

USA chtějí do ekonomiky napumpovat dva biliony dolarů

Ve Spojených státech pokračuje snaha o omezení hospodářských dopadů pandemie. „Máme dohodu,“ zní z Bílého domu. Po dnech vyjednávání o balíčku ekonomických opatření v očekávané hodnotě dvou bilionů dolarů se vyjednavači Senátu a Bílého domu dohodli na podobě finanční podpory, která má pomoci pracovníkům, firmám a zdravotnickému systému.Balíček na záchranu ekonomiky má poskytnout přímé platby většině Američanů, ve výši 1200 dolarů dospělým a 500 dolarů dětem. Vedle toho rozšíří dávky v nezaměstnanosti a měl by také poskytnout malým podnikům program pomoci ve výši 367 miliard dolarů, aby mohly dál vyplácet mzdy, zatímco pracovníci jsou nuceni zůstat doma.

Jeden z posledních problémů k řešení také představovalo 500 miliard dolarů na záruky dotovaných úvěrů pro velké podniky, včetně aerolinek. Významnou pomoc by měly dostat také nemocnice.

Počet obětí COVID-19 překonal prasečí chřipku z let 2009 až 2010

Nový typ koronaviru se šíří od konce minulého roku, za pandemii Světová zdravotnická organizace označila šíření nákazy 11. března, kdy bylo nakaženo přes 120 tisíc lidí, z nichž více než čtyři tisíce nemoci podlehlo.

Podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse je obětí více než u prasečí chřipky z let 2009–2010.

Svět za posledních 100 let zažil řadu pandemií, nejhorší byly spojené se šířením různých kmenů chřipky. Celosvětové nákazy se ale týkaly také moru, cholery či skvrnitého tyfu. Od 80. let 20. století je velkým nebezpečím pandemie AIDS, virem HIV bylo v roce 2018 zasaženo přes 37 milionů lidí, většinou obyvatel subsaharské Afriky.

  Vakcínu proti covidu-19 dostalo v ČR za první den asi 1260 lidí

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com