V Brně dnes začne sjezd České lékařské komory

V brněnském hotelu Voroněž dnes začne dvoudenní sjezd České lékařské komory. Na programu je například zpráva o činnosti komory či informace o hospodaření. V odpoledních hodinách by se svým příspěvkem měl vystoupit i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Zahájení sjezdu je v plánu v 9:00, v programu následuje volba orgánů sjezdu, zprávy o činnosti či informace o hospodaření komory. Ministr jako oficiální host by měl vystoupit kolem 15:30. V neděli jsou v plánu příspěvky na téma právní aktuality či ohledně vzdělávacího portálu komory.

Česká lékařská komora byla založená před 32 lety, 17. října 1990. Hájí profesní zájmy a čest lékařského povolání. Dohlíží na to, aby její členové vykonávali své povolání odborně a v souladu s etikou. Je největší stavovskou organizací lékařů a je také oprávněna nad nimi vykonávat disciplinární pravomoc. Lékaře zastupuje při jednáních s ministerstvem a Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. V jejím čele stojí Milan Kubek, letos v červnu znovuzvolený. Sdružuje přes 55.000 lékařů.

ČTK

  Čekání na vakcínu se prodlužuje. Podívejte se, kde je fronta nejdelší

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com