Přehlídka uprostřed pandemie – apokalyptické reality v Rusku

Během posledních 24 hodin, od 31. března do 1. dubna, Rusko oficiálně ohlásilo 440 nových případů koronaviry (i když jen málokdo si stále myslí, že oficiální data tam je pravdivá), což znamená celkový počet 2 777 s 24 úmrtími. Mezitím probíhají přípravy na vítězný průvod 9. května na Rudém náměstí, jehož součástí je rozsáhlá zkouška.

Navzdory rychle se rozvíjející pandemii, jejíž rozsah byl v Rusku skryt několik měsíců, stejně jako nedostatku potřebného vybavení, léků a odborníků pro boj s koronavirem, Moskva pozastavuje své propagandistické projekty. A je jasné, že přehlídka Dne vítězství není o vzdání holdu sovětským vojákům zabitým ve druhé světové válce, ale především o propagandistické kousky na podporu „velikosti“ ruské armády.

Dnes bylo na sociálních sítích zveřejněno video o velké zkoušce, které šokovalo uživatele.

Faktem je, že během akce, na které se podílelo několik tisíc ruských vojáků, nikdo neviděl osobní ochranné pomůcky. Žádné obličejové masky v dohledu, nemluvě o rukavicích na ochranu rukou nebo brýlí na ochranu sliznice očí.

Na druhé straně se zdá, že otázka pořádání velkého průvodu již byla dohodnuta přímo v Kremlu. Konec konců dnes Putinův tiskový tajemník Dmitrij Peskov novinářům řekl, že nebyla přijata žádná rozhodnutí o změně plánů na Slavnostní Průvod v Moskvě 9. května kvůli koronaviru!

Je třeba poznamenat, že přehlídka na Rudém náměstí, naplánovaná na 9. května, bude podle odborníků přesně probíhat v době, kdy epidemie koronaviru v Rusku dosáhne svého vrcholu. Mezinárodní organizace uvádějí, že Rusko účinně neovládá Covid-19, ačkoli skrývá své selhání prostřednictvím propagandistického úsilí a zmanipulovaných statistik v epidemickém měřítku, mohlo by toto vrcholné období vést ke skutečně katastrofickým následkům.

Alexander Kovalenko

  Maďarský premiér se nechal naočkovat čínskou vakcínou Sinopharm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com