Hosté restauračních zařízení smí na zahrádkách konzumovat bez roušek. Minimální odstup je 1,5 metru

Vláda rozhodla o další vlně rozvolňujících opatření, které představuje na páteční tiskové konferenci. Měla jednat zejména o podmínkách a hygienických pravidlech pro jednotlivé provozy a činnosti, které se obnoví 11. května v další vlně uvolňování protiepidemiologických opatření. Vláda ve čtvrtek uvedla, že v ten den budou povolená i kina, divadla, sportovní a kulturní akce pro sto lidí.

Do muzeí bude smět po otevření jen 100 lidí současně, maximálně jeden na 10 metrů čtverečních. V divadlech se může obsadit jen každá druhá řada.

Základní školy musí zajistit, aby se po návratu žáci neshlukovali na jednom místě. Roušky nebudou nutné při dodržení rozestupů, při pohybu po škole povinné budou.

Od 11. května umožní vláda sportování až 100 lidí současně včetně soutěží. Sportovci nebudou muset mít roušky. Šatny a sprchy zůstávají zavřeny.

Otevřou se také obchodní centra. „Pokyny pro zákazníky budou sdělováni v průběhu jejich pobytu v centru formou letáku, informačních tabulí, rozhlasem. Na všech veřejných plochách,“ uvedl místopředseda vlády Karel Havlíček.

V obchodních centrech musí být podle Havlíčka zajištěna neustálá informační hlášení. U vchodu musí být umístěné dezinfekce, při vchodu do každého obchodu musí být viditelně uvedeno, aby lidé dodržovali rozestup 2 metry.

Otevřít smí i restaurace s venkovní zahrádkou. Podle místopředsedy vlády Havlíčka lidé sedící na zahrádce v restauraci budou muset dodržovat odstup nejméně 1,5 metru. Provozovatelé musí dezinfikovat židle a stole před každým novým klientem. Při konzumaci jídla a nápojů lidé nemusí mít roušku.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/zive-vlada-predstavuje-podminky-za-nichz-se-11-kvetna-otevrou-dalsi-zarizeni.A200501_084752_ln_domov_rkj

  Fiala se setká s kancléřem Scholzem, hlavním tématem energetika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com