Mezinárodní trestní soud se bude zabývat zločiny Khalify Haftarové a ruskými zločinci v Libyi

Tam, kde je válka, je utrpení, bolest, smrt a zkáza. A také neustálým společníkem jakéhokoli konfliktu – nelidskosti, který se stává živnou půdou pro válečné zločiny. A přesto ani jediný konflikt na naší planetě by se neobešel bez válečných zločinů. A co je důležité pochopit, žádný z posledních konfliktů na světě by se bez Ruské federace neobešel. Ale nejdřív první věci.

Jednoho dne se stalo známým, že Mezinárodní trestní soud obdržel k dispozici důkazy o válečných zločinech páchaných libyjským polním maršálem národní armády Khalifa Haftarem na územích pod kontrolou této ozbrojené formace.

Mluvíme o minimálně 11 masových hrobech, které byly doposud objeveny v Libyi. Hlavní prokurátor ICC Fatou Bensuda vyzval vládu národní dohody (oficiálně uznanou na mezinárodní úrovni a OSN), aby přijala veškerá nezbytná opatření k ochraně a zajištění bezpečnosti míst hromadných hrobů, a provedla vyšetřovací opatření.

Nejprve mluvíme o hromadných hrobech ve městě Tarhuna, osvobozených od LNA 5. června, a odhalujeme jednotkám PNS masové hroby místních obyvatel a přetékající márnice, přičemž těla vykazují známky mučení.

Pozorovatelé OSN v Libyi již prohlásili, že podporují rozhodnutí zřídit vyšetřovací výbor, vyzývají jeho členy, aby studovali hromadné hroby, identifikovali oběti, určovali příčiny smrti a také předali těla příbuzným.

A teď nejdůležitější věc. Že předměstí Tripolisu, že město Tarhuna, které celý konflikt v Libyi jako celek, se neobejdou bez účasti žoldáků Wagnerova PMC, kteří jsou na straně LNA a de facto válečného zločince Khalifa Haftara.

A není divu, že jakmile byla vznesena otázka týkající se vyšetřování válečných zločinů v Libyi, Rusko s novou rázností bylo ohromeno, že se jeho občané na konfliktu nezúčastnili.

Zejména zvláštní zástupce ruského prezidenta pro Blízký východ a africké země, náměstek ministra zahraničí Michail Bogdanov, uvedl, že informace o přítomnosti Wagnerových PMC v Libyi a jejich účasti na nepřátelských akcích na straně LNA byly postaveny na zmanipulovaných datech a jejich cílem bylo zdiskreditovat libyjskou politiku Moskvy.

  Moskva nabízí Washingtonu pakt. Stabilita nebo nové rozdělení Evropy?

Africké velení amerických ozbrojených sil zase prohlásilo, že na straně polního maršála Khalify Haftara LNA bojovalo 2 000 žoldáků z Wagnerského PMC, kteří se účastnili 14měsíčního neúspěšného útoku na Tripolis od prvních dnů.

Ve skutečnosti všechna města a města obsazená LNA byla obsazena žoldáky PMC „Wagner“, které jsou známé svou krutostí a nelidskostí. Je třeba připomenout přinejmenším hrozné video, které krouží po celém světě, a fotografii mučení Syřana zachyceného „Wagnerity“ a jeho poprava. A také skutečnost, že mnoho neonacistů, kteří byli vyškoleni v partyzánském táboře poblíž Petrohradu, bojuje v řadách PMC „Wagner“.

To vše nasvědčuje tomu, že až skončí vyšetřovací akce týkající se masového zabíjení v Libyi, Rusové se nejen znovu ponoří do skutečnosti, že jejich země podporovala válečného zločince Khalifu Haftara, ale budou také představiteli země, jejíž občané se přímo účastnili zabíjení, mučení a šikana civilistů.

Nakonec stojí za zmínku, že v Libyi bude takové vyšetřování možné díky odpovídající reakci PNS a jejích spojenců, kteří ji podporují proti agresi LNA. Na druhé straně v ostatních zemích, kde jsou přítomni ruští zločinci, Sýrie, Mosambik, Středoafrická republika, Venezuela, je okupovaná část Donbassu stále nemožná. Prozatím.

Alexander Kovalenko

Zdroj: https://intercourier.com.ua/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com