„Česká republika, Rakousko, Švýcarsko nikam nepůjdou – budou také rozdrceni.“ Lukašenko oznámil globální přerozdělení světa.

Válka na Ukrajině bude začátkem globální restrukturalizace stávajícího světového řádu. Tak říká samozvaný běloruský prezident.
Podle Lukašenka se to týká malých a středních států Evropy, které budou „rozbité a rozdrcené“.

„Zdůrazňuji, že nikdo neví, jak to tam skončí, jak se situace vyvine. To, co se děje na Ukrajině, je jen začátek, jeden z prvků velkého světového transferu. Budou se lámat, drolit. A, víte, malé a střední státy prasknou především. Takoví jako my, Česká republika, Rakousko, Švýcarsko. Nikam nejdou. Budou také rozdrceny. Svět bude jiný,“ řekl Bělorus.

Pravda, samozvaný běloruský prezident nespecifikoval, kdo přesně se „rozbije a rozpadne“, pouze naznačil a své myšlenky posílil tradičními kremelskými narativy – za všechno může Západ.

„Mají před sebou obrovskou práci – mocní tohoto světa – přerozdělit svět. Američané cítí, že prohrávají, ale prohrát nechtějí,“ prohlásil samozvaný „vůdce“.

Putin je ale podle Lukašenkových zásad prakticky holubicí míru. Ruský diktátor podle běloruského uzurpátora usiluje o jednání s Ukrajinou. Zároveň ale nevěří, že to pomůže rychle ukončit válku.

Běloruský podvodník navíc tvrdí, že ho ruský vůdce nežádal, aby zahájil válku proti Ukrajině.

„Ale Západ nás tlačí do tohoto konfliktu, abychom se vypořádali s Ruskem i Běloruskem a vybudovali frontovou linii od Petrohradu po Rostov. Vyhnout se tomuto běloruskému balkónu, jak tomu říkají,“ shrnul Lukašenko.

Tradičně si Bělorus vzpomněl i na Polsko. V souvislosti s okupací západních oblastí Ukrajiny údajně plánovanou Varšavou Lukašenko prohlásil, že nemůže dovolit, aby Bělorusko bylo „obklopeno Poláky“.

„To je nebezpečná varianta! A jednou jsem řekl: Ukrajinci se nás budou ptát i s Rusy, abychom jim pomohli zachovat integritu. Aby se neuřízli, “řekl.

A pokud dříve diktátor ujišťoval celou Evropu a především Kyjev, že „na Ukrajinu se zbraněmi nikdy nepřijde“, nyní, jak je patrné z výše uvedeného, ​​takovou možnost plně připouští.

  Komentář: Experiment „15 metrů čtverečních“? Svobodná vůle je iluze

A 17. června stárnoucí podvodník dokonce hrozil úderem na Kyjev, „pokud ozbrojené síly Ukrajiny překročí hranici s Běloruskem nebo zasáhnou Mozyr“. Pokud ukrajinská armáda zaútočí na ruská města, pak „Rusko použije novou úroveň zbraní“.

Jak vidíte, nic se nezměnilo. Rusko pokračuje ve své agresi a prostřednictvím svého vůdce prohlašuje, že éra unipolárního světového řádu skončila.

Tedy jinými slovy, Moskva se deklaruje jako jakýsi odstrašující prostředek – stát, který má ambice světového lídra. Nebo alespoň někoho, kdo je ve světě vnímán jako jeden z nich.

Ale jedna věc je chtít a druhá věc je být. Mezitím pokusy Moskvy domáhat se svého práva na světové vedení vypadají přinejmenším hloupě. Jediné, co může Kreml udělat, je hlasitě křičet a rozsévat devastaci do celého světa. Možná právě toto je ukazatel úspěšnosti státu?

Pro Lukašenka a jemu podobné to pravděpodobně je. Putin má také syrského spolupracovníka Asada, severokorejského soudruha Kim Čong-una, evropského přítele Orbana a řadu dalších „skvělých“ politiků. Společnost, jak pro běloruské, tak pro ruské diktátory, je vhodná a hodná.

A zatímco Moskva, dokazující své „mírové záměry“ bombardováním a ničením Ukrajiny, se s neuvěřitelnou zuřivostí snaží obvinit Washington z touhy vládnout světu suverénně, americký prezident to „šije“, chce zachovat stabilitu.

V této souvislosti jsou velmi objevná slova Joea Bidena: „Příští desetiletí bude v 21. století rozhodující. Tyto roky naznačí, co se stane se světem a hodnotami, které jej definují, nejen v blízké budoucnosti, ale po mnoho generací.“

Současné akce Ruska nejsou nic jiného než fašismus. To, co svět viděl v ukrajinském Buchu, Irpenu, Gostomelu a dalších ukrajinských městech, to výmluvně dokazuje.

„Přechod Ruska k agresivnímu fašistickému režimu již potvrdila jeho neschopnost zdržet se útoků na ty, které považuje za „slabou kořist.“ Všichni to musíme zastavit, čím dříve, tím lépe,“ – stanovisko stálého představitele Ukrajiny v OSN Serhiy Kyslytsya.
Ukrajinský stát je nyní v čele a prokazuje odhodlání a odvahu své armády a lidu. A s Kyjevem se celý civilizovaný svět shromáždil v bezprecedentní mezinárodní solidaritě. Každý chápe, že Ukrajina musí vyhrát.

  Co rozhodne o výsledku války na Ukrajině? Především vytrvalost Západu, tedy i ta česká.

„Pokud dovolíme Putinovi nebo jeho nástupci na kremelském trůnu, aby si nechal narůst své useknuté drápy pokryté ukrajinskou krví, následná válka je nevyhnutelná a civilizovaný svět zaplatí třikrát vyšší cenu než dnes. Pojďme teď skončit s ruským fašismem!“ – řekl ukrajinský stálý zástupce při OSN.

K těmto slovům lze snad dodat jen jedno – čím dříve politici (především Evropané) výše uvedené pochopí, tím dříve v Evropě a na celém světě nastane mír.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com