Na technoparty na Benešovsku zůstává 400 lidí, hudba už utichla

Na technoparty u Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku stále zůstává asi 400 účastníků. V 8:30 utichla hudba, technoparty tak končí, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Lucie Nováková. Původně měla akce skončit v neděli v poledne, i večer ale stále hrála třetina z původních 12 hudebních systémů. V poledne jich utichla jen část.

Policisté se v noci zabývali 16 oznámeními o rušení nočního klidu. Ani v nočních hodinách ale nemuseli řešit vážnější narušení veřejného pořádku. V neděli večer zůstávalo na technoparty asi 500 lidí, jejich počet se tak do rána mírně snížil.

„V noci policisté zkontrolovali 86 osob a 68 řidičů vozidel. Dechových zkoušek bylo provedeno 70 a pět řidičů bylo pod vlivem alkoholu. Testu na přítomnost omamných a psychotropních látek se podrobilo 21 osob, z čehož bylo pět pozitivních,“ uvedla Nováková.

Dnes se policisté zaměří především na kontroly účastníků při jejich odjezdu. Budou zjišťovat, zda řidiči neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo drog.

Příznivci techna na louku u Hlaváčkovy Lhoty přijeli v pátek večer. Policie původně v pátek hlídala louku v Blažimi na Benešovsku, kde se technoparty konala loni. Blažim je zhruba 30 kilometrů od Hlaváčkovy Lhoty, kam se účastníci akce nakonec sjeli. Podle Novákové do Blažimi nikdo nepřijel.

Autor: ČTK

  Lidé před ministerstvem požadovali spravedlnost pro oběti sexuálního násilí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com