Babiš věří, že spolupráce mezi ČR a USA bude lepší než dosud

Premiér Andrej Babiš (ANO) věří, že bez ohledu na to, kdo vyhraje americké prezidentské volby, bude spolupráce mezi Českem a Spojenými státy ještě lepší než dosud. Řekl to na tiskové konferenci po dnešním jednání s bavorským ministerským předsedou Markusem Söderem. Zopakoval také, že je nutná obchodní dohoda mezi Evropou a USA. Oba politici se shodli, že nesmí být žádná právní nejistota kolem výsledků voleb.

Souboj mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho demokratickým rivalem Joem Bidenem zůstává otevřený, přesto Trump už dnes ráno řekl, že se považuje za vítěze volby. Hovořil o snahách ukrást volby, přičemž probíhající sčítání hlasů označil za „podvod na našem národu“. „Je to ostuda,“ uvedl. Dodal, že hodlá výsledky napadnout i u nejvyššího soudu.

„Pevně věřím, že bez ohledu na to, kdo vyhraje, bude spolupráce ještě lepší,“ řekl Babiš. Zmínil, že je důležité, aby se sečetly veškeré hlasy. USA považuje za významného partnera, i proto apeluje na co nejrychlejší domluvu na obchodní dohodě.

„Je úplně jedno, jak Spojené státy nakonec rozhodnou. Pro nás, pro Evropu je důležité, že budeme muset v budoucnu zvyšovat náš proces emancipace a snažit se o více samostatnosti v oblasti ekonomiky, bezpečnostní politiky a jiných sfér,“ uvedl Söder.

„Doufám, že bude rychle zajištěna jistota ohledně výsledků voleb, neboť veškerá nejistota, která by byla ještě spojená s právními diskusemi, by byla špatná pro stabilitu celého světa. Platí skutečně každý hlas. Je důležité, aby všechny hlasy byly spočítány. Ve spojení se systémem voličů v USA jsem přesvědčen, že bude dobrý výsledek,“ dodal.

Autor: ČTK

  V Mostě hořela skladovací hala, jeden člověk se nadýchal kouře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com