V automobilce Škoda Auto dnes začíná celozávodní dovolená

V automobilce Škoda Auto dnes začíná celozávodní dovolená, v některých případech bude trvat až dva týdny. Firma odstávku využije jako každý rok k údržbě, řekla ČTK mluvčí firmy Kamila Biddle.

Tématu celozávodní dovolené se věnuje i aktuální vydání týdeníků Škodovácký odborář, podle kterého se bude firma významně investovat do nových zařízení a technologií. Například v Kvasinách na Rychnovsku v lakovně instaluje hned několik robotických pracovišť, která budou čítat zhruba 13 nových robotů.

V práci během celozávodní dovolené bude podle odborů 54 kmenových zaměstnanců a počítá se s nejméně 175 pracovníky externích firem. V plánu jsou údržbářské práce v hodnotě přesahující 144 milionů korun.

Ve Škodě nepůjde letos o první odstávku. Neplánovaná odstávka začala 18. března večer, příčinou byla pandemie koronaviru. Provoz ve Škoda Auto byl obnoven v pondělí 27. dubna, odstávka tak trvala zhruba šest týdnů.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39.000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34.000 lidí.

Autor: ČTK

  Den v byznysu: Kdo bude v Česku pracovat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com