Pražští radní projednají nové barvy vozů MHD

Pražští radní na dnešním jednání projednají plánovanou novou vizuální podobu vozů MHD. Na programu je také záměr veřejné zakázky na stavbu lanovky z Podbaby do Bohnic, účetní závěrka dopravního podniku, rekonstrukce Křižíkových pavilonů na Výstavišti, zakázka na opravu terasy na Budějovické, studie rozšíření křižovatky na Jižní spojce nebo propojení Evropské a Svatovítské ulice v Praze 6.

Nový design vozů Pražské integrované dopravy má sjednotit jejich podobu na území metropole i ve Středočeském kraji, se kterým se systém postupně propojuje. Proti tomu, že by se měla změnit podoba vozů, protestuje autor současného barevného schématu tramvají 15T nebo metra M1 Patrik Kotas. Označil plán za zásah do svých autorských práv a vedení metropole hrozí žalobou.

Radní dnes projednají také zadání zakázky na vybudování lanovky propojující Prahy 6 a Prahy 8, kterou by měl řešit místo investičního odboru magistrátu přímo dopravní podnik. Na programu je také závěrku dopravního podniku, který podle dokumentu skončil loni v zisku 869.150 korun. Rada bude schvalovat také plán opravy Křižíkových pavilonů, kdy má být podle dřívějších informací jako první opraven pavilon D.

Radní budou rovněž schvalovat záměr vypsat zakázku na opravu terasy nad vestibulem metra Budějovická a zadání technické studie, navrhující rozšíření křižovatky Jižní spojky s Vídeňskou ulicí v Krči. Dále je na programu plán propojit Evropskou a Svatovítskou ulice v Praze 6 novou silnicí, vedoucí podél železnice skrz areál ministerstva obrany. Radní projednají i další ubytování bezdomovců, kterým v reakci na epidemii koronaviru zajistilo město nocleh v hotelech.

Autor: ČTK

  Soud projedná případ Rusa viněného ze zadržení 11 lidí při anexi Krymu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com