Na chorvatsko-maďarské hranici byl zadržen český autobus

Na chorvatsko-maďarské hranici byl dnes krátce po půlnoci zadržen český autobus, který vezl zhruba 50 pasažérů z dovolené v Chorvatsku. Důvodem byl incident řidiče s maďarskou policistkou, uvedlo na dotaz ČTK velvyslanectví České republiky v Budapešti.

„Můžu potvrdit, že došlo k incidentu mezi řidičem a policistkou na hranici, vyšetřuje to kriminální policie Maďarska. Vyslýchají svědky, až budou vyslechnuti svědci a sepíšou se protokoly, bude autobus propuštěn. Došlo ke zdržení autobusu asi 13 hodin,“ řekl ČTK kolem 14:00 telefonicky konzul Juraj Varga. „Podrobnosti incidentu velvyslanectví nezná,“ dodal Varga.

V autobusu mířícím do Liberce bylo na 50 pasažérů včetně dětí, informovala ČTK delegátka cestovní kanceláře T Split Tour, jejíž klienti byli mezi cestujícími. Incident se podle ní stal po jedné hodině ráno, od té doby autobus stál na hranici, zatímco policisté vyslýchali pasažéry a zasahující celníky. Lidé v autobusu dostali jen vodu kolem 10:00 a až později děti malou svačinu, uvedla delegátka. Ta také ČTK popsala, jak se podle jejího svědectví události na hranici seběhly.

„Přijel chorvatský celník, který nám sdělil, že máme vystoupit z autobusu, ale děti můžeme nechat spát. Kousek jsme popojeli a přišla maďarská celnice. Prohlásila, že nesmí v autobusu nikdo být. Řidič ukázal celnici kufr (zavazadlový prostor), pak přišla druhá maďarská celnice, která chtěla znovu vidět kufry,“ sdělila delegátka.

Řidič se ženou se podle ní chvíli dohadovali. „Nato si řidič chtěl vyfotit identifikační čísla celnice a volat na ambasádu. Podařilo se mu jednu celnici v budce vyfotit, otočil se a chtěl se podívat do telefonu, načež ho druhá celnice chytla za ruku. On se v pudu sebezáchovy ohnal, snažil se ji setřást a ona upadla. Na řidiče se vrhli celníci, nasadili mu pouta a odvedli ho. Od té doby tu sedíme,“ řekla delegátka cestovní kanceláře T Split tour Kateřina Macourková.

  Babiš připustil kandidaturu na prezidenta, chce ale sesbírat dost podpisů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com