Havárie letadla si vyžádala 26 mrtvých. Ukrajina drží smutek

Nedaleko ukrajinského Charkova se v pátek zřítilo vojenské letadlo. Podle kanceláře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského si havárie vyžádala 26 mrtvých. Ukrajina dnes kvůli tragédii drží státní smutek.

Článek

Během pátečního večer havarovalo u města Čuhujiv v Charkovské oblasti vojenské letadlo An-26. Informovala o tom ukrajinská média. Později informaci potvrdili v ukrajinském Velitelství vzdušných sil s tím, že kromě posádky na palubě byli také kadeti Charkovské letecké univerzity ozbrojených sil Ukrajiny.

Podle dostupných informací se v letadle nacházelo 27 osob. Pouze dva lidé havárii přežili, jeden z nich ale vážným zraněním krátce na to podlehl. Podle ukrajinských úřadů šlo o cvičný let.

„Ukrajina ztratila v hrozné tragédii, zřícení letadla An-26 u Čuhujivu, 26 svých synů. Na místě zemřelo 25 z nich, další později podlehl popáleninám v nemocnici. Druhý raněný je stále hospitalizován, modlíme se za jeho rychlé uzdravení,“ uvedla kancelář ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na facebooku. Přeživším je student třetího ročníku a jeho stav je podle ředitele kliniky stabilizovaný.

Stroj se zřítil při přistávacím manévru a po dopadu na zem začal hořet. „Podle všeho si (pilot) spletl cestu s přistávací dráhou,“ řekl agentuře Interfax její zdroj.

Prezident Volodymyr Zelenskyj pověřil předsedu vlády, aby zřídil komisi pro vyšetřování příčin a okolností nehody.

An-26 je vojenské dopravní letadlo vyvinuté sovětskou konstrukční kanceláří Antonov. V provozu je také modifikace pro cestující An-26-100 s kapacitou až 43 osob.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-vychode-ukrajiny-se-zritil-vojensky-letoun-nejmene-22-mrtvych-121526

  Minsk zakáže dovoz potravin ze zemí, které uvalily na Bělorusko sankce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com