První body z obřáku! Ledecká skončila v elitní dvacítce. Kralovaly Italky a Vlhová

První kariérní body v obřím slalomu získala Ester Ledecká při úvodní zastávce Světového poháru v rakouském Söldenu. Dvě dobré jízdy zajistily české lyžařské hvězdě 20. místo. Z vítězství v závodě se radovala italská lyžařka Marta Bassinová, kterou na stupních vítězů doplnila krajanka Brignonenová a po skvělém druhém kole také Slovenka Petra Vlhová.

První kolo

Těžká trať v Söldenu – tradiční zahajovací destinaci lyžařského kolotoče a také standardní úvod sezony v podobě obřího slalomu. Bez zraněné americké hegemonky Mikhaely Shiffrinové, ale naopak i s Ester Ledeckou, která na obřím slalomu podle slov jejího trenéra v létě hodně zapracovala.

A bylo to vidět, se startovním číslem 32 už ale měla zhoršené podmínky, přesto díky hodně ledovému svahu možná spravedlivější než obvykle. To už byly dávno dole favoritky úvodního závodu ročníku – Slovenka Vlhová, novozélandská mladá kometa Robinsonová nebo Federica Brignonenová.

Těm všem ale v prvním kole frnkla další Italka – Marta Bassinová. Čtyřiadvacetiletá specialistka na tuto disciplínu zajela fantasticky a vyjela si více než slušný náskok 58 setin na krajanku Brignoneovou a skoro sekundy na Norku Holtmannovou.

Ledecká zajela se startovním číslem 32 velmi dobře. Horní prudká pasáž byla z její strany perfektní, v druhé části jela podobně jako její konkurentky z třetí a čtvrté desítky startovního pole. V součtu to ale dalo pěkné 27. místo.

Druhé kolo startuje ve 13 hodin a Ledecká si vyzkouší prakticky nepolíbenou trať a pokusí se zlepšit už tak slušný výsledek z prvního kola.

Zdroj: https://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/1763189-prvni-body-z-obraku-ledecka-skoncila-v-elitni-dvacitce-kralovaly-italky-a-vlhova.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez

  Vegas se raduje ze zisku Stanleyova poháru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com