Muchová postoupila na US Open do 3. kola, Strýcová ve čtyřhře pokračuje

Karolína Muchová postoupila do 3. kola grandslamového US Open. Desátá nasazená tenistka a finalistka letošního Roland Garros porazila na betonových dvorcích v New Yorku Polku Magdalenu Frechovou dvakrát 6:3. Rodačka z Olomouce se utká o osmifinále s Američankou Taylor Townsendovou, která vyřadila nasazenou devatenáctku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Sedmadvacetiletá Muchová neztratila ve Flushing Meadows znovu ani set a vyhrála sedmý z posledních osmi zápasů. Před startem US Open se probojovala do finále turnaje v Cincinnati. Sedmasedmdesátou hráčku světa Frechovou předčila v počtu vítězných míčů poměrem 24:11.

Muchová se mohla celý zápas opřít o bezchybné podání. Soupeřce nenabídla jediný brejkbol, sama naopak proměnila tři – jeden v prvním a dva ve druhém setu. Po osmdesáti minutách hry využila první mečbol. Do třetího kola US Open prošla po třech letech.

Kariéru si prodloužila Barbora Strýcová, která při svém posledním turnaji v rámci rozlučkového turné postoupila do 2. kola čtyřhry. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně s Markétou Vondroušovou porazily slovensko-čínskou dvojici Tereza Mihalíková, I-fan Sü 6:4, 6:1. Český pár by mohl příště vyzvat krajanky a nasazené jedničky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Dál jde také Linda Nosková s Miriam Kolodziejovou, jež po obratu vyřadily domácí duo Makenna Jonesová a Jamie Loebová.

Z českých tenistů dnes také bojuje o postup do 3. kola Jiří Veselý, který čelí Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Do akce půjdou i sedmnáctiletý Jakub Menšík a Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka vyzve v noci na čtvrtek bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska, která se vrátila po mateřské přestávce.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku

(tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

Ženy:

Dvouhra – 2. kolo:

Muchová (10-ČR) – Frechová (Pol.) 6:3, 6:3, Gauffová (6-USA) – Andrejevová (Rus.) 6:3, 6:2, Bencicová (15-Švýc.) – Miyazakiová (Brit.) 6:3, 6:3, Townsendová (USA) – Haddadová Maiaová (19-Braz.) 7:6 (7:1), 7:5, Mertensová (32-Belg.) – Collinsová (USA) 3:6, 7:6 (9:7), 6:1, Juvanová (Slovin.) – Davisová (USA) 6:7 (3:7), 6:4, 6:3, Schmiedlová (SR) – Masárová (Šp.) 7:6 (7:0), 6:2.

  Šéfové sportu se kvůli škrtům v rozpočtu bojí odchodů a devastace sportovišť

Čtyřhra – 1. kolo:

Strýcová, Vondroušová (ČR) – Mihalíková, Sü I-fan (SR/Čína) 6:4, 6:1, Kolodziejová, Nosková (ČR) – Jonesová, Loebová (USA) 4:6, 6:1, 6:0.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com