Cyklista Bábek je mistrem Evropy na kilometru s pevným startem

Dráhový cyklista Tomáš Bábek se stal v Plovdivu mistrem Evropy v závodě na kilometr s pevným startem. Třiatřicetiletý reprezentant přidal na šampionátu v Bulharsku zlatou medaili ke stříbru z týmového sprintu. Kilometrový závod vyhrál i na loňských Evropských hrách, kontinentální titul získal podruhé, poté co před čtyřmi lety ve Francii ovládl keirin.

Bábek na velodromu v Plovdivu porazil o 482 tisícin Brita Ethana Vernona, třetí skončil Ital Jonathan Milan. Druhý český účastník závodu Jakub Šťastný, který se rovněž podílel na středečním stříbru z týmového sprintu, skončil šestý.

Bábek si spravil chuť po sobotním keirinu, v němž mu smolně unikla finálová účast a pak suverénně opanoval jízdu útěchy o sedmé místo. V kilometrovém závodě byl nejrychlejší už v kvalifikaci a poté se v této disciplíně dočkal první zlaté medaile mimo Evropských her. Ve sbírce už měl bronz z ME 2016 v Yvelines, před třemi lety v Hongkongu se stal vicemistrem světa.

Na pětistovce s pevným startem skončila šestá Sára Kaňkovská, jež v sobotu vybojovala životní stříbro v keirinu. Hned za ní se ve skromném osmičlenném startovním poli umístila Veronika Jaborníková. Titul získala Ruska Darja Šmelevová.

Autor: ČTK

  Nadal je v kritické situaci. Jeho nepřítel má jméno psoas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com