Navalnyj proti ruským speciálním službám. Jak pokus o otravu naznačil neprofesionalitu FSB?

newyorker.com

Insider, Bellingcat a CNN za účasti Der Spiegela zveřejnili společné vyšetřování otravy politika Alexeje Navalného. Podle publikací bylo do atentátu zapojeno osm důstojníků FSB, všichni z tajného oddělení oddělení, které pracuje pod krytím Kriminalistického ústavu speciální služby. Vyšetřovatelé zjistili, že dva měsíce před incidentem v Tomsku se pokusili o další atentát na Navalného v Kaliningradu, během něhož utrpěla jeho manželka Julia.

Toto vyšetřování bylo pokračováním předchozí práce The Insider a Bellingcat, která začala otravou v Salisbury, uvedl Dobrokhotov (publikace zveřejnily společné vyšetřování o Signal Science Center: podle The Insider a Bellingcat může v Rusku vyrábět Novichok “) … Byly provedeny nejméně dva pokusy o otrávení Navalnyho – jeden v Kaliningradu, druhý v Tomsku, s největší pravděpodobností došlo také k pokusům před dvěma lety, poznamenal šéfredaktor The Insider.

Vidíme, jak se mnoho měsíců a dokonce let připravuje speciální operace, jak se na ni utrácejí miliony rublů, mobilizují se celé instituce a tajná oddělení. A na cestě ven – selhání! Hlavním argumentem skeptiků bylo a zůstává toto: kdyby chtěli zabít, zabili by. To je důvěra, kterou Čekistům nebude chybět, že něco, ale my víme, jak zabít naše nepřátele.

Jak zábavné je uvědomit si, že veškeré snahy o utajení, utajení a maskování selhávají, protože obrovská domněle profesionální struktura byla ve skutečnosti překonána malou skupinou amatérů. Proto jsou všechny nedávné pokusy o klasifikaci některých dostupných informací a vyčištění databází tak směšné, že se občané nedozvěděli o korupci a miliardách ukradených úředníky. V naší době nebudete nic skrývat!

Protože všude jsou stopy. A systém je tak zkažený, že se sám prodává. Jakoukoli základnu si může koupit osoba s příjmy mírně nad úrovní životního minima, a pokud má logiku a hlavu na ramenou, může dokonce i celý FSB vypadat jako idiot.

  Vojáci 93. OMB ozbrojených sil Ukrajiny zajali ruské okupanty

Toto vyšetřování proto není jen příběhem o státním terorismu, ale také o úplném státním kolapsu.

Ale po zveřejnění společného vyšetřování The Insider, Bellingcat, Der Spiegel a CNN o celé jednotce otrávitelů z FSB – nic.

Vypadá to, že propaganda prostě neví, co říct. Jako by autoři učebních příruček z prezidentské správy byli natolik zdrceni přesvědčivostí materiálu, že nemohou pro své sbory připravit nové teze.

Alexej Navalnyj k novým odhalením Bellingcatu a CNN uvedl, že operace mohla proběhnout jen s osobním souhlasem prezidenta Vladimira Putina. K tomu, že Bellingcat zveřejnil identitu předpokládaných vykonavatelů otravy, aktivista řekl: „Vím, kdo mě chtěl zabít, vím, kde bydlí, kde pracují, znám jejich pravá jména, jejich přezdívky a mám jejich fotografie.“

Adam Vojta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com