Šéf ruské rozvědky „ničí“ Putina a podniká kroky vedoucí ke sblížení se Západem – zahraniční média

Foto: Anna Isakova / TASS

Ředitel ruské vnější rozvědky Sergej Naryškin má pocit, že stárnutí a ztráta popularity Vladimíra Putina může brzy ukončit jeho politickou kariéru. Uvědomil si to, Naryshkin sní o tom, že se stane novým vůdcem Ruska, a již podniká tajné kroky ke sblížení se Západem, a speciálně zhoršuje Putinovu pozici otravou Navalného.

Toto uvádí Censor.NET s odkazem na Guildhall.

„Nyní Naryshkin cítí, že stárnoucí a ztrácící se popularita Putin brzy z velké hry vypadne. Bylo zahájeno nulování a celoživotní senátorství, aby se uklidnila jeho ostražitost a poté se z něj stal obětní beránek, na který systém odpíše všechny hříchy před lidmi. objekt manipulace ze strany FSB, GRU a SVR, „uvádí v materiálu.

Uvědomil si to: „Naryškin sní o tom, že se stane novým vůdcem Ruska, a již podniká tajné kroky, aby se přiblížil k Západu a zhoršuje Putinova postavení otravou Navalného.“

Rovněž objasňuje, že vyšetřování zveřejněné 14. prosince ruským projektem The Insider společně s Bellingcat, CNN a Der Spiegel, který stanovil jména speciálních sil FSB, které otrávily Navalného „Novichokem“, nebylo bez účasti RF SVR.

Zaprvé je dobře známo, že doslova ihned po příjezdu Navalného na jednotku intenzivní péče v Berlíně poskytli zástupci CIA a MI6 Němcům instalační údaje o otravách. Nelze vyloučit, že k informacím přišli Američané a Britové od Olega Smolenkova, přeběhlíka a klíčového spolupracovníka Putinova zahraničněpolitického asistenta Jurije Ushakova. Smolenkov i Ushakov jsou zaměstnanci vedoucího SVR Sergeje Naryshkina!

Zadruhé, samotný projekt Insider se chová docela selektivně: terčem jeho útoků jsou buď pracovníci GRU nebo FSB, zatímco SVR, který také neopovrhuje uchýlit se k mechu v zahraničí, zůstává bílý a nadýchaný. To naznačuje, že The Insider sám o sobě je speciálním Naryshkinovým projektem pro pomstu konkurentům z GRU / FSB a jejich eliminaci.

Zatřetí, Naryshkin osobně aktivně komentuje otravu Navalného, ​​který je již „unavený ze smíchu“ nad jeho výroky. To obvykle není typické pro hlavního zpravodajského důstojníka, protože pro to existuje tisková služba pro ministerstvo zahraničí.

  Válka v zastoupení. Moskva se snaží zatlačit Ukrajinu proti Polsku

Podle Guildhalla Naryshkin udělal to údajně. Údajně „je v křesle ředitele SVR již velmi stísněný a myslí na úplně jiné vrcholy“. Podmínky pro přenos moci mu navíc umožňují velký skok nahoru.

Úkolem je přinejmenším pro něj připojit ministra zahraničí Lavrova, který selhal v „podzimní válce“ v Karabachu, a také získat neformální vliv na mocenský blok z Putinových rukou.

Ale pro Naryškina je to koneckonců pouze odrazový můstek k ruskému prezidentskému úřadu v letech 2006-2007. byl vážně považován za Putinova nástupce spolu s tehdejším ministrem obrany Sergejem Ivanovem a šéfem FSB Nikolajem Patruševem.

Připomínáme, že 14. prosince společné vyšetřování společností Bellingcat a The Insider ve spolupráci s Der Spiegel a CNN ukázalo, že ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) byla zapojena do otravy známého ruského opozičního politika Alexeje Navalného látkou Novichok na letišti v Tomsku.

Také 16. prosince ruský mediální „projekt“ zveřejnil nové šetření o spojeních šéfa ruské vnější rozvědky Sergeje Naryškina s miliardářem Bohem Nisanovem. Podle Forbsu je Nisanov v roce 2020 38. mezi nejbohatšími podnikateli v Rusku. Vlastní největší moskevské trhy, hotely a nákupní centra. Mezi nimi je nákupní centrum „Evropeyskiy“, hotel „Ukrajina“ a také flotila „Radisson Royal“. Podle novinářů Nisanov poskytuje Naryshkinovi a jeho rodině osobní business jet Gulfstream G65, lodě flotily pro různé oslavy a byt na Novém Arbatu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com